ALKMAAR - Op zondag 27 juni om 16.30 uur staat in TAQA Theater De Vest de Portugese zangeres Magda Mendes op het podium. Mendes, geboren en getogen in Lissabon en nu woonachtig in Rotterdam, heeft de afgelopen jaren Nederland laten kennismaken met de Fado en won er in 2018 de Gouden Notenkraker mee. Met haar nieuwste programma ’Oliveiras’ verlaat ze de stad en geeft ze een stem aan verhalen van het Portugese platteland.

Eeuwenoude olijfbomen
Samen met guitarist/componist Ward Veenstra en percussionist Udo Demandt neemt Magda Mendes haar publiek tijdens dit concert mee op muzikale reis door centraal Portugal. Ze brengt zelfgeschreven liedjes over het Portugese platteland in die streek. Verhalen over hoe haar vader António Oliveira dezelfde wortels lijkt te hebben als de eeuwenoude olijfbomen uit zijn geboortestreek. Over hoe de bewoners en de bomen van deze streek zonder stem achterbleven en over hoe ook Magda´s wortels aan haar trekken sinds zij haar geboortegrond heeft verlaten.

Meer informatie en toegangskaarten
‘Olivieras’ van Magda Mendes is op zondag 27 juni om 16.30 uur in TAQA Theater De Vest te zien. De voorstelling was zo goed als uitverkocht maar in verband met de versoepelingen zijn er weer kaarten beschikbaar! Toegangskaarten kosten € 19 (excl. drankje) en kunnen worden gereserveerd via www.taqatheaterdevest.nl.