ALKMAAR - Van 27 juni tot en met 12 september is in de consistorie van de Grote Kerk Alkmaar de bijzondere expositie ‘Dressed for Paradise’ van Roos Holleman te zien. In haar nieuwe serie tekeningen toont de beeldend kunstenaar (Tilburg, 1989) de veelzijdige schoonheid van de duif. De tentoonstelling in de Grote Kerk Alkmaar sluit aan bij Tiergarten: een kunstmanifestatie georganiseerd door de Kunstuitleen.


Relatie tussen mens en dier
Immense abstracte sierduiven en bonte fruitduiven wisselen elkaar af in een dans van vorm en kleur. Tijdens de expositie toont beeldend kunstenaar Roos Holleman (Tilburg, 1989) de veelzijdige schoonheid van de duif. Het larger than life formaat van de tekeningen laten je volledig opgaan in de details van deze vogels. Het zachte pastelkrijt benadrukt de tactiele stoffelijkheid van hun veerdracht. De zwevende compositie, zonder omgevingsruis, roept de vraag op of de vogels levend of dood zijn.


De duif is een toonbeeld van de vaak ingewikkelde relatie tussen mens en dier. Met de keuze van het formaat, het materiaal en het perspectief benadrukt Holleman de menselijke drang om de natuur te willen bestuderen, bezitten, en als het kan zelfs naar onze hand te zetten.

Meer informatie en toegangskaarten Deze tentoonstelling is gratis toegankelijk. In verband met de maatregelen vanuit de overheid dienen gratis toegangskaarten voor een bepaald tijdslot te worden gereserveerd via www.grotekerkalkmaar.nl.