ALKMAAR - Na een uitgebreide clubtour van Doe Maar in het najaar, heeft Ernst Jansz het ook vanaf eind januari weer behoorlijk druk. Niet alleen gaat hij met zijn eigen band toeren langs de Nederlandse poppodia, ook gaat hij op tournee met folk en Americana band CCC Inc., het gezelschap waar hij al sinds 1967 deel van uitmaakt. Daarnaast zijn er ook nog enkele optredens gepland met Rienne va Plus, de jaren '90 band, met Jan Hendriks en zangeres Rieany Janssen.

Ernst Jansz: "Doe Maar is groot en veel. Mijn eigen optredens zijn kleiner en intiemer, de muziek is warm en omhelzend, dat woord komt nog het dichtste bij. Het contact met het publiek is directer. Ik speel hoofdzakelijk gitaar, zodat ik face to face sta met de mensen in de zaal, er zit niets tussen".

Doe Maar-maatje Jan Henriks speelt ook gitaar in CCC Inc., de band die 52 jaar geleden is opgericht door Joost ‘Nederwiet’ Belinfante (ook bekend van Doe Maar). Zowel in CCC Inc. als in de begeleidingsband van Ernst speelt Richard Wallenburg bas. Het mag duidelijk zijn: Ernst Jansz heeft graag een vertrouwd gezelschap om zich heen. Speelplezier staat voorop en dat is zichtbaar bij elk optreden.

Op de vraag waarom hij zo van optreden houdt, antwoordt Ernst Jansz: "Tja, alles. Lekker muziek maken met elkaar, verhalen vertellen, contact met het publiek, met de andere bandleden, lachen, de spanning, het lekkere eten vooraf, het reizen".

Welk repertoire het publiek kan verwachten bij Ernst Jansz in Concert?
"Ik hou van rustige muziek, maar het moet wel swingen. Zoals ook reggae eigenlijk een prachtige relaxte, maar daardoor ijzeren swing heeft. Wij spelen met In Concert ook redelijk rustige muziek, die door bepaalde elementen toch swingt. Bij reggae komt de bijzondere swing vaak door het waka waka orgeltje in het midlaag, bij ons door een bepaalde techniek op de basgitaar. Richard Wallenburg, onze bassist, is de enige op de wereld die die techniek beheerst en daardoor krijgen zelfs de meest rustige nummers een enorme swing mee. We spelen veel nummers van mijn laatste cd De Neerkant, maar ook van mijn andere soloalbums en zelfs een paar van mijn favoriete Doe Maar nummers".

Raadpleeg de speellijst op www.ernstjansz.nl

Op vrijdag 1 maart a.s. treedt Ernst Jansz met band op in Victorie Alkmaar

Ernst Jansz in Concert

Met Ernst Jansz (gitaar, piano, zang) Guus Paat (gitaren), Richard Wallenburg (bas) en Aili Deiwiks (viool)