ALKMAAR - Hypnotiserende jazzfunk, gloedvolle ballads en krachtige solo’s. Dat is de band van trompettist Eric Vloeimans met topdrummer Jasper van Hulten, de IJslandse basgitarist Gulli Gudmundsson en een glansrol voor pianist Jeroen van Vliet, 2014 winnaar van de Boy Edgar Prijs. In 2007 presenteerde Eric Vloeimans Gatecrash met het livealbum Gatecrashin’ en scoorde daar meteen een Edison Award mee. Deze week verscheen een gloednieuw album, sterker nog, een dubbel CD genaamd ‘Party Animals’.

Eric Vloeimans is een van de meest veelzijdige muziektalenten die ons land rijk is en mag zich rekenen tot de beste trompettisten van Europa. Hij speelde voor de opening van het Rijksmuseum, op het Koningsconcert en over de hele wereld met zowel pop, jazz en wereldmuziek, kamermuziek ensembles, big bands en klassieke orkesten. Een greep uit de prijzen die Eric voor zijn werk ontving: vijf Edisons, de Boy Edgar Prijs, de Bird Award, de Elly Ameling Prijs en de Gouden Notenkraker.

In 2007 presenteerde hij zijn nieuwe elektrische band Gatecrash. Het bijbehorende livealbum ‘Gatecrashin’ scoorde meteen een Edison Award en inmiddels is de band een van Vloeimans’ voornaamste projecten met internationale bekendheid. Gatecrash wordt gerekend tot een van Europa’s beste cross-over bands tussen jazz en pop. Het niveau van deze muzikanten is ongekend hoog en het spelplezier spat er vanaf. Op zaterdag 1 februari zal de band het nieuwe album ‘Party Animals’ live spelen in de grote zaal van Podium Victorie.
Voor dit concert zijn zowel zitplaatsen a €28,- in de zaal of staanplaatsen op het balkon a €19,60 te verkrijgen via de website www.podiumvictorie.nl. De zaal is om 19:30 geopend en het concert zal om 20:30 aanvangen.

Ticketlink: http://bit.ly/EricVloeimansVictorie

Podium Victorie
Pettemerstraat 5
Alkmaar
072 – 303 37 00
www.podiumvictorie.nl