HEERHUGOWAARD - Dit najaar gaan er opnieuw meer ouderen in de regio Heerhugowaard met Vier het Leven op stap naar het theater en de bioscoop.

“Door de vergrijzing zijn er veel alleenstaande ouderen. Ze willen er dolgraag op uit, maar de meesten vinden het niet fijn om alleen op pad te gaan,” vertelt Anne Marie Koster van Vier het Leven. “Daarnaast is er een groep die zich fysiek kwetsbaar voelt en daarom de deur liever niet alleen uit gaat. Dankzij de inzet van een groot aantal vrijwilligers in Heerhugowaard en omstreken zijn ouderen, fysiek kwetsbaar of niet, weer in de gelegenheid mooie voorstellingen en films te bezoeken in theater en bioscoop.”

De vrijwillige gastvrouwen en gastheren van Vier het Leven halen hun gasten thuis op. Samen gaan ze een avond of middag op stap. Soms met zijn tweeën, maar veel vaker met zijn drieën of vieren. Na afloop wordt iedereen weer veilig thuisgebracht.

Anne Marie Koster is coördinator Noord-Holland van de stichting. “We zien mensen genieten en dat is ons streven: gezellig met een klein clubje op stap gaan bij wie je je welkom voelt en met wie je onbezorgd uit bent. En is er een rollator of rolstoel? Ook dan zetten onze gastheren en gastvrouwen zich graag in.”

Deze week verschijnt het nieuwe kwartaalprogramma van Vier het Leven, met daarin weer veel aandacht voor o.a. musicals, shows, dans en ballet, opera, film, muziek en toneel.

Het programma is op te vragen via het landelijke telefoonnummer 035-5245156 of via info@4hetleven.nl

Het aanbod is ook te bekijken - en de voorstellingen zijn te reserveren - via de website van de stichting www.4hetleven.nl