SCHOORL - Toneel is al jaren de grote passie van Elly Koster. Zij heeft in veel verschillende toneelstukken gespeeld.

Het vinden van een geschikt stuk is een moeilijk proces en daarom heeft Elly zes jaar geleden besloten om zelf een toneelstuk te schrijven en tot haar grote verrassing lukte dat aardig. Haar eerste stuk was "Thomas" , twee jaar later gevolgd door "Sam". Beide toneelstukken zijn opgevoerd in de Blinkerd en kregen een positieve pers. Inmiddels heeft ze een derde toneelstuk "Hannah" geschreven. Tijdens haar werk als kapster waren er veel contacten met oudere mensen.

Geïnteresseerd als ze is, ging Elly met hen in gesprek over wat hen bezig hield en ze zoal mee maakten. Er zijn menige diepgaande gespreken gevoerd, onder andere over dementie. Een ziekte waar bijna iedereen mee te maken heeft of krijgt.

Elly heeft getracht om een evenwichtig stuk te schrijven over een licht dementerende moeder en haar dochter. Zij heeft zelf ervaren dat je met mensen met dementie ook kunt lachen omdat zij naast vergeetachtig en mopperig ook lief, ondeugend en eigenwijs kunnen zijn.

Ze heeft "Hannah" met een glimlach geschreven zonder daarbij de realiteit bij een dementerende uit het oog te verliezen en omschrijft het stuk met de woorden: ‘Ontroerend, herkenbaar en soms confronterend’

Deze voorstelling, die tevens door Elly is geregisseerd, speelt zij met Jolet Wittebrood, die zich in de repetitiefase als een natuurtalent ontpopte.

Na maandenlang repeteren is op vrijdag 20 en zaterdag 21 april de uitvoering in het prachtige thuistheater 'De Blinkerd" in Schoorl.

Kaarten aan de kassa of via 06 18175722 en ellykoster.toneel@gmail.com