ALKMAAR - Zaterdagavond 28 mei start de 10e editie van Zomer in De Mare in park De Rekerhout. TAQA Theater De Vest zorgt voor een zomers feest voor de hele familie in het prachtige groene park in Alkmaar Noord. Met op zaterdagavond een gezellige picknick met als toetje een gratis concert van Izaline Calister. Op zondagmiddag 29 mei staat het park bol van het straattheater en vele doe- & beleefactiviteiten voor jong en oud. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk.

Picknicken en swingen op zaterdagavond

Nieuw dit jaar is de gezellige parkpicknick, voor families maar ook zeker voor alleenstaanden. Vanaf 17:30 is iedereen welkom om te komen eten in De Rekerhout tijdens het Picknickconcert. Neem je eigen picknickmandje mee, koop een heerlijk hapje bij VERS eten en drinken of bestel online een goed gevulde picknickmand. Tijdens het eten is er livemuziek van de feelgood-band Alfon Oekie. Als toetje begint om 19:00 uur de vrolijke gratis voorstelling van zangeres Izaline Calister. Samen met haar toetsenist en gitarist neemt ze het publiek mee op reis naar de Antillen met een bonte verzameling kinderliedjes, afwisselend in het Papiaments én het Nederlands. Hopi pret, iedereen kan meezingen!

Zondagmiddag vol verrassingen

Op zondagmiddag 29 mei valt er tussen 13:00 en 17:00 uur opnieuw van alles te beleven: (inter)nationale straattheatervoorstellingen en doe- & beleefactiviteiten voor kinderen en volwassenen. Het publiek wordt getrakteerd op een absurde dozenact van de mannen van Soralino, (muzikaal) vermaak door de bewakers van Barrière en een zwijmel-liefdesverhaal van Mister Moustache. Wie even geen zin heeft om te kijken, kan chillen in de grootse speelinstallatie ‘Den Draad’ of een reisje maken via Trip tout petit.

Meer informatie

Zomer in De Mare in park De Rekerhout wordt georganiseerd van 28 mei t/m 19 juni. De Picknickconcerten op de zaterdagavonden starten om 19:00; het publiek is vanaf 17:30 uur welkom om lekker te komen eten. Elke zondagmiddag tussen 13:00 en 17:00 uur is er straat- en circustheater en staan vele doe- en beleefactiviteiten op het programma. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. Kijk voor het volledige programma en alle acts op www.zomerophetplein.nl.