SCHERMERHORN - Het welbekende Café 's Lands Welvaren in Schermerhorn heeft met onmiddelijke ingang de deuren definitief gesloten. Eigenaren Kees en Angelique van Etten maakten het nieuws zaterdag bekend via sociale media. Voor de inwoners van de Schermer is het na de sloop van Het Schermer Wapen in Stompetoren in 2019 het tweede authentieke cafè wat in korte tijd verdwijnt uit de regio en het einde van een tijdperk.


Kees en Angelique, die liefst 23 jaar de scepter zwaaiden in het gezellige dorpscafè, waren al drie jaar op zoek naar een opvolger om het café over te nemen. Hierin slaagde men niet waarna besloten werd om het etablissement te verkopen aan Cas Pronk Bouw te Heemskerk. Deze heeft het plan om in het pand enkele appartementen te realiseren en een woonhuis neer te zetten. De aannemer zal zijn plannen binnenkort aan de gemeente Alkmaar presenteren.

Mede door de coronacrisisis het Kees en Angelique van Etten niet gegund om met een groots feest afscheid te nemen van de vele vaste bezoekers. 'We kijken terug op een prachtige tijd in het dorp. Nadat we het café 23 jaar geleden hebben overgenomen, hebben we hele mooie jaren gehad. Ontelbare gezellige momenten in het voorcafé, mooie bruiloften, spannende biljarttoernooien en natuurlijk denken we met een glimlach terug aan alle kermissen en jubileumfeesten die wij met u mochten vieren. Wij zijn u daar heel dankbaar voor.

Wij hadden graag afscheid van u genomen op de manier waarop wij dat gewend zijn. Met een groot feest. Maar ook hier gooit het coronavirus roet in het eten. Wellicht is er in de toekomst nog een mogelijkheid om op gepaste wijze afscheid te nemen. Tot die tijd, blijf gezond en denk, net als wij, met veel plezier terug aan al die fantastische jaren die we met elkaar hadden in café ’s Lands Welvaren.'