EGMOND - Op zaterdag 21 en zondag 22 januari 2017 organiseert Le Champion de 14e ‘Egmond Wandel Marathon tegen reuma’. Deelnemers kunnen weer zelf kiezen welke dag ze de Noordroute (richting Bergen aan Zee) of de Zuidroute (richting Castricum aan Zee) willen wandelen. De organisatie verwacht veel deelnemers, daarom is er een aantal extra verkeersmaatregelen genomen. Hieronder vindt u alle informatie op een rij.

Aantal deelnemers

Op beide dagen kunnen de deelnemers tussen 08.00 en 10.30 uur starten. Er worden op beide dagen circa 7.500 deelnemers verwacht.

Parkeren

U kunt uw auto parkeren aan de zuidkant van Egmond aan Zee. De route wordt aangegeven met verwijsborden. Er zijn verkeersbegeleiders aanwezig die u naar beschikbare parkeerruimte verwijzen.

Breng- en haalroute: Kiss & Ride

Veel deelnemers worden naar Egmond aan Zee gebracht en weer opgehaald. Hiervoor is een speciale breng- en haalroute uitgezet: Kiss & Ride. Auto’s worden vanaf het kruispunt Egmonderstraatweg / Sportlaan, via de Voorstraat de Pieter Schotsmanstraat in geleid. In de Pieter Schotsmanstraat kunnen passagiers dan uit- en instappen. Vanaf hier is het slechts vijf minuten lopen naar de start. Auto’s kunnen via de Voorstraat en de Egmonderstraatweg, Egmond aan Zee weer uitrijden.

Omleiding Connexxion

Zaterdag 21 en zondag 22 januari 2017 rijdt de lijndienst van Connexxion tot 17.00 uur tot aan de Watertorenweg.

Actuele informatie?

Wilt u actuele informatie over de sportevenementen, de verkeerstromen en de bereikbaarheid van het dorp? Volgt u dan op twitter LeChampion via @Le_Champion of #egmondwandel en de politie via @POL_vdMolen. U kunt ook op de website  Egmond Wandel Marathon terecht voor alle informatie.

Wandelen voor het goede doel

Het officiële goede doel van de Egmond Wandel Marathon tegen reuma is dit jaar het Reumafonds. Want wandelen is een geweldige manier van bewegen. Het houdt de gewrichten soepel en de spieren sterk. Daarom is het Reumafonds de trotse partner van een van de mooiste wandelevenementen in het jaar: de Egmond Wandel Marathon tegen reuma.