ALKMAAR - Van 5 tot en met 8 augustus presenteert TAQA Theater De Vest voor jong en oud een afwisselend programma in de serie Zomersessies. Op woensdagmiddag 5 augustus vermaakt het beroemde poppetje Lejo van Sesamstraat jong en oud met de familievoorstelling ‘Hands Up’; op vrijdag 7 augustus staat cabaretière Kiki Schippers op het podium met een try-out van haar voorstelling ‘Meer’ en er is nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar voor het theaterconcert ‘Het Beest Uitgekleed’ van de 3JS op zaterdag 8 augustus. Op woensdagavond 5 augustus start ook de serie ‘Film(huis) in De Vest’, in samenwerking met Filmhuis Alkmaar. De eerste film die wordt vertoond is West Side Story.

Sesamstraat
Lejo, het beroemde poppetje met de oogjes van Sesamstraat, komt op woensdagmiddag 5 augustus naar Alkmaar met een bonte stoet vrienden: een koe met een eetprobleem, een blaffende buldog en een stuntelige tapdanser. Een woordloze en eenvoudige familievoorstelling vol muziek voor kinderen vanaf 3 jaar.

Ontwapende liedjes
Leef! Alsof het je laatste dag is, of als het allerlaatste uur. Kiki Schippers doet niet anders. Maar na jaren van dansen op de vulkaan, is het nu tijd om stil te staan bij alles wat zich in de tussentijd heeft opgehoopt en vastgekoekt. Een voorstelling met een overdaad aan scherpe en ontwapenende liedjes. Een piano, een gitaar en een dijk van een stem, wat wil je eigenlijk nog meer?

3JS (semi) akoestisch
De ‘Aard Van Het Beest Tour’ van de 3JS werd in maart na 10 shows stilgezet. Maar stilzitten zit niet in de aard van het beest. Ze maakten van de nood een deugd door zich te focussen op dat waar ze altijd al in uitblonken: mensen vermaken met twee gitaren en drie stemmen. Ze zetten een semi-akoestische three-man-show in elkaar, met de nummers van het nieuwe album en oude hits gecombineerd met Engelstalige klassiekers uit het akoestische genre. De eerste voorstelling op 8 augustus is uitverkocht; voor de voorstelling om 21.30 uur is nog een aantal kaarten beschikbaar.

Klassiekers op het witte doek
Filmhuis Alkmaar heeft er deze zomer een extra zaal bij! In de Grote Zaal van TAQA Theater De Vest wordt vanaf 5 augustus een unieke filmreeks vertoond: Film(huis) in De Vest. Iedere woensdagavond - vijf weken lang – kun je vanuit je theaterstoel genieten van filmklassiekers die je altijd al eens hebt willen zien. Op 5 augustus wordt gestart met ‘West Side Story’ (1961). Toegangskaarten kunnen uitsluitend worden gereserveerd via Filmhuis Alkmaar.

Meer informatie en kaartverkoop
Kijk voor het reserveren van kaarten en het complete programma van Zomersessies op www.taqatheaterdevest.nl. Kies bij het bestelproces op de website eventueel voor het boeken van een theatermenu voorafgaand aan de voorstelling of een borrelplankje na afloop.