ALKMAAR - Op zaterdag 10 december vindt om 16.30 uur is in de Grote Kerk Alkmaar het eerstvolgende concert in de serie ‘Rondom Bach’ plaats. De serie is samengesteld door stadsorganist Pieter van Dijk en biedt luisterrijke zaterdagmiddagconcerten met orgelmuziek, vaak aangevuld met andere instrumenten.

Leden Sweelinck Barockorkest
Tijdens het programma van het Rondom Bach concert op 10 december staat de begrafeniscantate ‘Gottes Zeit ist die alerbeste Zeit’ van Johann Sebastian Bach centraal. Een aantal leden van het Sweelinck Barockorkest: Kristy van Dijk and Mathilde Aigouy (blokfluiten), Xander Baker and Adriana Mendez (viola da gamba), Judith Fröschl and Antonio Pedrosa (continuo), Gaia Szames, Elena Roce, Wessel van Ham and Camilo Delgado Diaz (zangers) voeren naast dit werk nog een drietal werken van J.S. Bach uit, én een werk van de door Bach zeer bewonderde Dietrich Buxtehude. Zij worden hierbij begeleid door stadsorganist Pieter van Dijk.

Meer informatie
Het concert in de serie Rondom Bach is op zaterdag 10 december om 16.30 uur in de Grote Kerk Alkmaar te beluisteren. Entree is gratis, een donatie na afloop is welkom. Kijk voor meer informatie op www.grotekerkalkmaar.nl voor het programma.