ALKMAAR - Muziek en literatuur zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Beide kunstvormen draaien om het vertellen van verhalen en het vertalen van gevoel naar ofwel woord, of melodie. Zowel aan boeken en bundels als albums en nummers kleven doorgaans ontelbaar herinneringen. Literatuur en muziek versterken elkaar onderling en dat is precies waarom ze op dinsdagavond 31 januari samen het podium krijgen.


En dat gebeurt deze keer met schrijver Alex Boogers en DJ Bruce Willes. Nadat Alex heeft verteld over zijn werk en leven, neemt hij plaats op de bank voor een interview. Het gesprek wordt geleid door Senna Brammer, die als gedreven en energieke journalist precies weet welke vragen te stellen. Voorafgaand en na het interview zal Bruce Willes nummers draaien die Alex hoog heeft zitten en hem door menig schrijfproces hebben geholpen.

Alex Boogers

Alex Boogers (Vlaardingen, 1970) debuteerde in 1999 onder het pseudoniem M.L. Lee met de roman Estee. Naast een aantal uitstapjes naar thema’s als vechtsport heeft zijn werk doorgaans een duidelijke connectie met zijn eigen leven. Het leven in Vlaardingen en de worsteling met het schrijverschap zijn daarbij regelmatig terugkerende onderwerpen.

Het in 2010 verschenen De tijger en de kolibrie betekende zijn grote doorbraak: een roman over mannen die moeite hebben hun draai te vinden in het ‘volwassen’ leven. In 2015 kwam Alleen met de goden uit: deze roman won de Boekhandelsprijs en belandde op de shortlist van de Libris Literatuurprijs.

Naast romans schreef Boogers korte verhalen en publiceerde hij interviews en artikelen in Vrij Nederland, Esquire, Playboy en Nieuwe Revu. In 2016 verscheen hij in een aflevering van ’24 Uur Met’ met Theo Maassen. Zijn lezingen zijn geliefd bij jong en oud.

DJ Bruce Willes

Muziek heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in het leven van Bruce. Al van jongs af aan is hij geobsedeerd door muzikanten die barrières van cultuur, religie en tijd overstijgen en mensen over de hele wereld bereiken met muziek die inspireert. Toen hij negen was begon hij muziek te verzamelen, soms met behulp van zijn vaders verzameling. Met de jaren is zijn obsessie minstens zo hard gegroeid als zijn collectie. Met zijn expertise is het dus eenvoudig aan de muziekwensen van Alex te voldoen!

Locatie: Podium Victorie

Datum: 31 januari 2023

Tijd: 19:30 – 21:30 uur

Toegang: €7,50

Kaarten voor deze avond zijn verkrijgbaar via de website van Bibliotheek Kennemerwaard.