AMSTERDAM - Sport Vitaal, de sportstimuleringsafdeling voor volwassenen van Alkmaar Sport, organiseert zaterdag 6 april een e-bike event op de 400-meterbaan van De Meent Bauerfeind. Van 12.00-16.00 uur presenteren Theo Schilder en diverse fietsmerken zich op de baan. Wie in het bezit is van een e-bike kan onder andere een behendigheidsparcours doorlopen, de fiets aan een mini-apk laten onderwerpen, of meedoen aan een korte theorietoets. Voor degene die zich nog oriënteert op de aanschaf van een e-bike biedt deze middag de ideale gelegenheid om verschillende modellen met elkaar te vergelijken en advies te vragen. Er zullen diverse testfietsen aanwezig zijn, van stadsfiets tot bakfiets. Toegang tot het event is gratis.

Steeds meer Nederlanders schaffen een e-bike aan. Maar waar de mogelijkheden en accessoires van de reguliere fiets nog enigszins tot de verbeelding spreken, wordt dit bij de e-bike toch wat ingewikkelder. De accu’s kunnen bijvoorbeeld al op veel manieren verschillen in accuduur en plaatsing in of op de fiets. Omdat iedere fietser een eigen voorkeur heeft is het niet onwenselijk verschillende opties uitgebreid te testen en u van de juiste adviezen te laten voorzien. Tijdens het e-bike event op de -inmiddels gesmolten- 400-meterbaan van De Meent Bauerfeind is dit allemaal mogelijk onder één dak.

Behendigheidsparcours en APK
Het fietsen op een e-bike vraagt, ook door andere weggebruikers, wel een specifieke behendigheid van de bestuurder. Wie in het bezit is van een e-bike is dan ook welkom tijdens het event om het behendigheidsparcours te befietsen. Theo Schilder voorziet uw e-bike van een gratis mini-APK waaruit eventuele onderhoudspunten naar voren komen, welke u naar wens op een later tijdstip in de winkel kunt laten verhelpen. Bij de diverse stands wordt u voorzien van informatie over de nieuwste accessoires voor fiets en fietser.

Testfietsen
De markt voor e-bikes wordt steeds groter. Naast de elektrische aangedreven stadsfietsen zijn ook de bakfietsen en mountainbikes aan een opmars bezig. Diverse fietsmerken waaronder Batavus, Gazelle, Shimano, Urban Arrow, Cortina, Giant, Sparta, KOGA en FLYER én fietsenwinkel Theo Schilder zijn vertegenwoordigd op het event, een aantal presenteren zichzelf met een eigen stand. Zij brengen ook testfietsen mee en de deskundige medewerkers kunnen u voorzien van gespecialiseerde informatie over de diverse fietsen. Een prima gelegenheid wanneer u zich wil oriënteren op de aanschaf van een fiets.

“Dit wordt voor Alkmaar een fiets-jaar, en we vinden het dan ook belangrijk dat de steeds populairder wordende e-bike hier bij betrokken wordt. Een grote doelgroep is met enige trapondersteuning makkelijk in bewegen te krijgen of houden. Zonder verdere verplichtingen kan men zich deze dag gratis oriënteren op het huidige aanbod op de markt én wat ook belangrijk is; de eigen vaardigheden testen,” aldus Mirjam van der Welle, projectcoördinator bij Sport Vitaal. Geïnteresseerden zijn van 12.00-16.00 uur welkom bij De Meent Bauerfeind, Terborchlaan 301 in Alkmaar. Wie een eigen fiets meebrengt kan de bebording volgen naar de ingang aan de achterzijde van het pand. Toegang tot het event is gratis, de eerste 100 bezoekers ontvangen een gratis goodiebag.

Meer informatie kunt u opvragen bij Sport Vitaal, via 0725489297.