HEILOO - Het SuperSchoon Festival komt op 23 september naar Heiloo. Het gezellige duurzaamheidsfestival biedt een zondagmiddag vol inspiratie én ontspanning. Het festival is achter OBS Meander aan de Ypesteinerlaan en gratis toegankelijk van 12.00 – 17.00 uur.

Op het programma staat o.a. een muzikaal optreden van de tweelingzusjes van 'All The King's Daughters', die we kennen van onder andere het tv-programma De Wereld Draait Door. Ook het opvallende straattheater-trio de 'Re-Cyclists' treedt op; het trio levert het bewijs dat afval scheiden en recycling leuk en waardevol is. Lekker eten en drinken wordt gecombineerd met genoeg ruimte om te spelen, kindertheater, een (vegan) schminkhoek en zelfs een stormbaan. En op de markt kun je rondstruinen tussen de duurzame en lokale producten. Lokale en duurzame ondernemers zijn nog steeds van harte uitgenodigd om zich aan te melden voor een mooie plek op het festivalterrein via info@groene-bazen.nl.

Het SuperSchoon Festival wordt georganiseerd in opdracht van de gemeente en wordt geopend door wethouder Slettenhaar van afvalzaken. “Met dit festival willen we op een luchtige manier laten zien dat het ons ernst is met een schone straat,” aldus de wethouder. “We willen de waarde laten zien van afval, schone energie en eerlijke producten. Jong en oud kunnen op een leuke manier zien en ervaren dat duurzaamheid helemaal niet zo moeilijk is.” De gemeente is zelf ook aanwezig op het festival met een stand met onder andere informatie over afvalscheiding en zwerfafvalbeleid.

Op de Facebookpagina SuperSchoon Festival staat de laatste informatie over het programma van het festival.