BERGEN - Zondag 8 juli organiseert IVN Noord-Kennemerland samen met het PWN een speciale Duidierendag bij de Schaapskooi in Bergen. Van 10.00 - 16.00 uur is er voor jong en oud van alles te zien, te doen en te leren over het leven van allerlei dieren die in onze duinen voorkomen.

Er wordt door deskundigen voorlichting gegeven over vlinders, libellen en bijen in Nederland. Mierenleeuwen, muizen, vleermuizen, schapen, rupsen en boommarters; er wordt van alles over verteld en tentoongesteld.

Er wordt informatie gegeven over nacht- en dagvlinders en er is een “nachttent”. Ook teken komen aan bod.

Wat eten libellen, hoe oud worden deze en wanneer krijg je ze in de tuin. Allemaal vragen waarop tijdens deze Duindierendag een antwoord wordt gegeven. Bekijk ze in de natuur, op foto’s en onder een microscoop. Lees in boeken, folders, etc. alles over hun fascinerende leven.

Er worden ’s ochtends en ’s middags natuurwandelingen georganiseerd. In de duinen worden spannende verhalen voorgelezen over avonturen diemet deze dieren te maken hebben.
Er zijn allerlei knutselactiviteiten en kraampjes met wetenswaardigheden over deze dieren.
Er kunnen gezichten worden geschminkt en er zijn kleurplaten om lekker in te kleuren.

Kortom een gezellige dag voor jong en oud.
Kijk op www.ivn.nl/nkl voor verdere details en tijdstippen.
De Schaapskooi ligt bij Bergen vlakbij de rotonde naar Bergen aan Zee. Parkeren: ca 200 meter richting Bergen aan Zee: parkeerplaats Uilenvangerweg. Er is echter maar beperkteparkeergelegenheid, dus kom zoveel mogelijk op de fiets.

Parkeren in de bermen is niet toegestaan!