ALKMAAR - Op vrijdag 14 april om 10.00 uur luidt mevrouw Inge van Kemenade, directeur Topshelf, de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Het teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Na het startsein op de kaasmarkt opent zij samen met wethouder Victor Kloos (OPA) de Topshelfvestiging in Alkmaar.

Op de plek waar vroeger in Alkmaar V&D gevestigd was, opent Topshelf na Groningen, Nijmegen en Arnhem haar vierde warenhuis. De opening wordt verzorgd door wethouder Victor Kloos van Alkmaar, Benno Vroom - nazaat van de legendarische retailfamilie en Topshelf directrice en oprichtster Inge van Kemenade. Het warenhuis biedt 11.000 vierkante meter winkelplezier en levert tenminste 75 nieuwe banen op.
“Topshelf is een prachtig bedrijf en ik ben er trots op dat er nu ook een vestiging in Alkmaar is gekomen. Voldoende aanleiding om de directeur Inge van Kemenade, uit te nodigen om de Alkmaarse kaasmarkt officieel te openen. Fantastisch dat zij op de dag van de opening van haar vestiging in Alkmaar ook de kaasmarkt opent!”, aldus wethouder Kloos.

Bloemenkaasmarkt

Alkmaar wordt ook wel de meest Hollandse stad van Nederland genoemd. Dat is niet voor niets, want wat is er net zo Hollands als de Alkmaarse kaasmarkt, grachten en molens?Inderdaad; tulpen. Reden voor Alkmaar om op 14 april een speciale bloemenkaasmarkt te organiseren, waar duizenden tulpen de hoofdrol spelen. Na afloop van de Kaasmarkt mogen bezoekers gratis een paar van deze fleurige bloemen mee naar huis nemen, inclusief bloembol.

De kaasmarkt

Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim honderdveertig duizend mensen dit kleurrijke evenement. De kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 31 maart tot en met 29 september, elke vrijdagochtend van 10.00 – 13.00 uur. Daarnaast worden er op dinsdag 2 en 23 mei, 6 juni, 4 en 18 juli, 1, 15 en 29 augustus van 19.00 – 21.00 uur, acht avondkaasmarkten gehouden. Ook op het Waagplein. Alle 34 kaasmarkten zijn op het Waagplein in Alkmaar.