ALKMAAR - Een uitverkocht Podium Victorie kon afgelopen zaterdag met volle teugen genieten van Douwe Bob. De 26-jarige singer/songwriter bleek in het Alkmaarse poppodium in absolute topvorm en wist het publiek van begin tot het eind te overtuigen.

Dit ging overigens niet alleen op voor Douwe Bob, maar eveneens voor Matthew Crosby die op magnifieke wijze het voorprogramma verzorgde. De Amerikaan Crosby, bekend van The Common Linnets, is net als Douwe Bob een singer/songwriter in hart en nieren. Met een aantal sterke eigen songs wist hij het publiek op de juiste wijze op te warmen voor de hoofd-act.

Die hoofd-act imponeerde ook direct met zijn zes-koppige band waarvan met name gitarist JP Hoekstra al jaren de steun en toeverlaat is van de zanger. Al snel bleek echter dat ook de overige bandleden elkaar qua timing uitstekend aanvoelen en allen muzikaal uitstekend onderlegd zijn. Met een serie tracks van zijn laatst uitgekomen album "The Shape I'm In" klonk het gelijk als een klok in het mooie Victorie. De opening met de aanstekelijke "Shine" gevolgd door "Let You Go", I'll Be Here en Shape I'm In" zorgde direct voor een uitstekende sfeer.

Nu had Douwe Bob al eerder opgetreden in Victorie, maar dat was nog in het oude pand aan de Breedstraat. De zanger roemde het poppodium dan ook om de uitstraling en het geluid. 'Verdorie, wat hebben jullie een waanzinnig podium hier, en wat klinkt het goed. Of komt het gewoon omdat wij zo goed klinken', vervolgde hij lachend.

Ondanks dat "The Shape I'm In" een heartbreak album is, ontstaan uit liefdesverdriet, was de zanger de hele avond goedgemutst, en het plezier was duidelijk zichtbaar bij hem en de hele band. De serieuze toon kwam even terug bij het prachtige "I Do", welke op het album vertolkt wordt met Jacqueline Govaert, maar hij nu solo deed achter de piano. Hierop volgde een magnifieke cover "The End Of The World" van Skeeter Davis, een van de muziekale helden van de songwriter. Het publiek keek ademloos toe, of zong en neuriede mee om het na de laatste toon te belonen met een daverend applaus. Na het hitgevoelige "Queen of Hearts" ging de band en publiek vervolgens los bij "Settle Down"

Na een ijzersterke anderhalf uur zat het er op, maar uiteraard kwam men nog terug met een toegift van grote klasse. Het bekende songfestivallied "Slow Down" deed hij samen met Matthew Crosby en werd luidkeels meegezongen om het geheel feestelijk af te sluiten met de bekende hits "How Lucky We Are"en Pass It On". Bijna twee uur Douwe Bob en band bleek meer dan overtuigend en het ruim opgekomen publiek verliet dan ook voldaan de zaal.