ALKMAAR - Nederlands meest geliefde Brit, bekend van o.a. het hitprogramma Maestro komt vanaf januari 2020 met zijn eigen theatershow genaamd Music, Maestro! Met deze ‘entertaining and spectacular musical journey’ deelt hij, net als in het programma Maestro, zijn passie en enthousiasme voor de kracht en schoonheid van (klassieke) muziek. De contrabassist, dirigent en presentator is op woensdag 11 maart 2020 in de Grote Zaal van TAQA Theater De Vest te zien.


Lang gekoesterde wens
‘Music, Maestro’ wordt door Seldis gedirigeerd. Ook speelt hij zijn favoriete klassieke -, jazz- en filmmuziek, samen met zijn orkest bestaande uit negen topmusici. Verweven met humoristische, persoonlijke verhalen en verbluffende videobeelden. Wie weet ben jij ook even dirigent die avond? Dominic: ‘I guarantee, you will go home with a smile on your face’! Voor Seldis (1971), die zijn thuisland Engeland in 2008 verruilde voor Nederland, komt hiermee een lang gekoesterde wens uit. Van jongs af aan bezocht hij talloze concerten van uiteenlopende genres, van Stevie Wonder tot The Drifters, van musicals als Cats tot de Berliner Philharmoniker. Hier ontstond zijn fascinatie voor de magie van het podium.

Klassiek voor een breed publiek
‘Door Maestro ontdekte ik dat miljoenen Nederlanders van klassieke muziek houden, net als ik. Hoewel ik al jaren als contrabassist op het allerhoogste niveau bij het Concertgebouworkest speel, grijp ik daarnaast iedere kans aan om klassieke muziek op een eigen, vrije en nieuwe manier te delen met een breed publiek’, aldus Dominic.

Meer informatie en toegangskaarten
‘Music, Maestro’ is op woensdag 11 maart om 20.15 uur in TAQA Theater De Vest te zien. Toegangskaarten kosten € 32,50 en kunnen worden gereserveerd via www.taqatheaterdevest.nl of via de kassa, tel 072 -548 99 99 (dagelijks tussen 12.00 – 16.00 uur)