ALKMAAR - De eigentijdse variant van de kerkgang is terug: ook dit seizoen programmeren TAQA Theater De Vest en de Grote Kerk Alkmaar een nieuwe reeks van het succesvolle ‘Zin op Zondag’. Tijdens de eerste editie op 21 oktober zal schrijver Bert Wagendorp spreken over ‘Idealisme versus cynisme’. Cabaretier Dolf Jansen buigt zich over het thema ‘Duurzaamheid’ tijdens de tweede editie op 27 januari.

Een nieuwe generatie opiniemakers
Lange tijd was de kerk de plek waar mensen bijeenkwamen om te reflecteren over thema’s als ijdelheid, hebzucht, gemakzucht, lust, jaloezie, wraak en vraatzucht. Om de traditie van zingeving, verdieping en verbondenheid in ere te houden vindt ‘Zin op Zondag’ plaats in de Grote Kerk Alkmaar. De dominee op de kansel maakt plaats voor een nieuwe generatie opiniemakers: columnisten, filosofen, cabaretiers, schrijvers, journalisten, politici en wetenschappers. Er is muziek van de theatrale fanfare-punkband De Kift en na afloop kunnen bezoekers met elkaar napraten onder het genot van een heerlijke kop soep.

Idealisme versus cynisme
Tijdens de eerste editie op 21 oktober wordt het thema ‘Idealisme versus cynisme’ behandeld. Schrijver Bert Wagendorp zal een inspirerende preek voordragen, waarna hij in gesprek gaat met filosoof en presentator Frank Meester en cultuurhistoricus en interviewgast Eva Rovers. Bij de tweede editie op 27 januari neemt cabaretier Dolf Jansen plaats op de kansel en houdt hij samen met interviewgast Eva Meijer het thema ‘Duurzaamheid’ tegen het licht. De datum en invulling van de derde editie worden later bekendgemaakt.

Kaartverkoop gestart
Toegangskaarten à € 15 (inclusief soep) zijn nu verkrijgbaar en kunnen worden gereserveerd via de kassa, tel 072- 548 99 99 (dagelijks tussen 12.00 – 16.00 uur) of via www.taqatheaterdevest.nl.