Een dictee maken in de buitenlucht met een groot aantal taalliefhebbers?

Dat kan, tijdens het Groot Alkmaars Dictee op zaterdagavond 2 juli op het Canadaplein. Deelname is gratis, er is nog plaats!

Avondvullend programma met Lucky Fonz III

Aan het Groot Alkmaars Dictee kunnen maximaal 90 taalliefhebbers deelnemen. Nieuw dit jaar is dat de 5 grote VO – scholen in Alkmaar zijn benaderd om hun 2 beste leerlingen af te vaardigen. Daarnaast strijden - net als voorgaande jaren - prominenten in een speciale prominentenklas om de eerste prijs. Het dictee wordt gepresenteerd door Mannen van Taal: de muzikale omlijsting wordt verzorgd door Lucky Fonz III. Deelname is gratis en de inschrijving is gestart.

Aanmelden

De inschrijving is gestart! Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de website van de Bibliotheek Kennemerwaard:www.bibliotheekkennemerwaard.nl, of via de balie van de bibliotheek. Na inschrijving ontvangt men een e-ticket waarmee men gratis kan deelnemen.

Prijzen

De eerste prijs bestaat uit een theaterbon van € 50 en een verhuisdoos vol nieuwe boeken en CD’s. De tweede prijs is een groot abonnement voor Bibliotheek Kennemerwaard en de derde prijs zijn toegangskaarten voor de voorstelling ‘Ergens Anders’ van Micha Wertheim in TAQA Theater De Vest.

Correctoren gezocht

Help corrigeren! Alle gemaakte dictees van de deelnemers die zich hebben opgegeven worden nagekeken en hiervoor is de organisatie op zoek naar enthousiastelingen met liefde voor de Nederlandse taal. U dient op zaterdagavond 2 juli van 20.00 – 22.30 uur beschikbaar te zijn. Aanmelden kan via het mailadres:dictee@lezenisfeijn.nl.

Meer informatie

Het Groot Alkmaars Dictee vindt plaats op zaterdag 2 juli van 20.00 – 22.30 uur. Het dictee is onderdeel van Zomer op het Plein, een zomer- en concertserie op het Canadaplein. Het volledige programma van Zomer op het Plein is na 24 mei te lezen opwww.zomerophetplein.