De documentaire Punt Uit - Schluss Aus - Full Stop geeft een gevoelig, intiem en intrigerend kijkje in een van de meest ingrijpende momenten in iemands leven: het leven willen verlaten omdat de levenspijn de levensvreugde verdrijft.

Documentairemaker Rosemarie Blank volgt haar levenspartner van zeer dichtbij en samen maakten ze deze film over zijn laatste dagen. Het dilemma, de strijd: in cinematografisch fascinerende scenes en met humor weet ze het leven in zijn meest naakte en pure vorm te raken. Punt Uit - Schluss Aus - Full Stop is een ode aan een levensgenieter die tot het einde voor zijn leven blijft vechten, tot zijn laatste besluit valt.

Mokum Filmdistributie brengt Punt Uit - Schluss Aus - Full Stop op 12 maart 2020 uit in de filmtheaters en via Picl.

Regisseur Rosemarie Blank over de film:
"Michael Hellgardt vroeg mij om zijn laatste levensjaar met de camera vast te leggen. Daarom wilde hij steeds weten of het opnameapparaat aan stond: Loopt de camera? Ook het geluid? Hij zei dat als iemand die de regie tot het einde van zijn leven zelf wilde behouden. Zo hadden we een gemeenschappelijk project.

De aanwezigheid van de camera hielp mij, maar ook hem, om een zekere afstand te bewaren. Daarnaast hebben de zakelijke toon van zijn aanwijzingen en het beeld van zichtbare ellende ook een dramatisch effect: je ziet zijn hulpeloosheid, maar ook de manier waarop hij die vaak probeert te ontkennen door de clown te spelen.

Tijdens het filmen ontdekte ik weer de rijkdom van het Hollandse licht. Mijn eerste impuls was eerder de kracht van het beeld dan het gesproken woord.

Ik wilde niet alleen een film maken over een existentieel conflict, maar ook een film die vanuit cinematografisch oogpunt interessant zou zijn."