ALKMAAR - Happy Halloween! De wintertijd is ingegaan en het wordt steeds vroeger donker. Maar hé, met de sfeerverlichting in de stad is het altijd gezellig winkelen en rondslenteren. Er zijn de komende weken weer volop evenementen, voorstellingen en andere leuke dingen in de stad te doen. Hieronder vind je een beknopt overzicht - voor alle evenementen de komende weken.

11, 18 & 25 NOVEMBER: HET MYSTERIE VAN ALKMAAR
Om het 500-jarig bestaan van de Grote Kerk te vieren, produceert TAQA Theater De Vest de spectaculaire familievoorstelling ‘Het Mysterie van Alkmaar’. Ga met het hele gezin mee op avontuur en ontrafel het mysterie van de kerk. De acteurs en het 27-koppig symfonieorkest nemen je mee langs de verborgen plekken. En let goed op, want je hebt alle aanwijzingen hard nodig om tot een oplossing te komen. Wie kraakt de code en redt de stad? Haal snel kaarten voor deze bijzondere voorstelling.

1 T/M 4 NOVEMBER: EUROPEES FILMFESTIVAL
Vier dagen lang genieten van de crème de la crème van de Europese Cinema: dát is het Europees Filmfestival. Met 23 titels en 44 vertoningen is het groter opgezet dan ooit tevoren. Benieuwd naar alle unieke voorpremières en andere films?

4 NOVEMBER: BIG BAND FESTIVAL
Swingen van de eerste tot de laatste noot aanstaande zondag bij Grand Café Koekenbier. Deze editie van het Big Band Festival wordt een ode aan Mr. Big Band Peter Guidi: enkele van zijn talenten zullen met zijn Big Bands meespelen.

2 NOVEMBER: MECHANICAL ECSTASY
Feest en voorstelling lopen dwars door elkaar heen, geïnspireerd op de nachtcultuur uit de jaren 80. Dansgezelschap Club Guy & Roni en Slagwerk Den Haag zorgen voor een bijzondere, muzikale avond in Poppodium Victorie.

10 & 11 NOVEMBER: RUDDIGORE
Operettegezelschap ODEON presenteert de vrolijke light-opera 'Ruddigore' van Gilbert & Sullivan in TAQA Theater De Vest. Laat je meenemen naar een vissersdorp in Engeland waar vloek, liefde, spoken en bruiloften aan de orde van de dag zijn.