Op vrijdag 17 juni om 10.00 uur luidt de heer Dirk Oeyen, directeur van Plus Magazine, de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Hij doet dit op uitnodiging van burgemeester Piet Bruinooge en onder toeziend oog van de nieuwe directeur van de Stichting Sportevenementen ‘Le Champion’, Jaques Loomans.Plus Magazine
Plus Magazine is vanaf de allereerste editie van de Plus Wandel4daagse Alkmaar in 2007, titelsponsor van het evenement. De doelgroep van de vierdaagse en wat hen interesseert sluit naadloos aan bij de visie van Plus Magazine. Het tijdschrift is het grootste maandblad van Nederland met een oplage van ruim 280.000. De lezer krijgt elke maand 200 pagina’s betrouwbare informatie over geld en recht, praktische tips over gezondheid, verhelderende artikelen over mens en samenleving, inspirerende ideeën voor huis en tuin en boeiende reisreportages.

10e Plus Wandel4daagse Alkmaar
De Plus Wandel4daagse Alkmaar gaat op woensdag 15 juni voor de tiende keer van start. Voor de jubileumeditie hebben ruim 6.600 wandelaars zich ingeschreven. Iedere dag wordt gestart vanaf verschillende locaties in Alkmaar, zodat de deelnemers telkens weer een afwisselende route afleggen. Zo wandelt men door de prachtige omgeving van de Staatsbossen bij Schoorl, het Noordhollands Duinreservaat, over de beroemde Westfriese Omringdijk, langs vele karakteristieke dorpjes en door historische gebouwen zoals de BroekerVeiling in Langedijk, de Abdij van Egmond-Binnen, Onze Lieve Vrouwe Ter Nood in Heiloo en de Ruïnekerk in Bergen. De vierdaagse wordt op zaterdag 18 juni afgesloten met een feestelijke happening tijdens de intocht dwars door het centrum van Alkmaar en met de finish op het Waagplein.

Elke vrijdagochtend kaasmarkt
Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim honderdduizend mensen dit kleurrijke evenement. De kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 25 maart tot 30 september, elke vrijdagochtend op het Waagplein in Alkmaar.