ALKMAAR – Het vermaarde Duitstalige cover-ensemble, voluit Heimatkapelle Die Darmstädter Hübsch, viert na negen jaar afwezigheid voor de 10e keer kerstavond in Podium Victorie.


Jarenlang maakte de Hübsch, zoals de van oorsprong Alkmaarse band liefkozend door de vele fans werd genoemd, furore op podia in binnen- en buitenland. Concerten van dit gezelschap staan niet bekend om welke vorm van ingetogenheid en/of subtiliteit dan ook. De ene na de andere popzaal werd vakkundig afgebroken, en ook menige feest- en festivaltent moest eraan geloven. Sinds 2000 werd de Hübsch een vaste traditie op kerstavond in het voormalige Victorie, destijds bekend als Atlantis. Na het laatste concert in 2009 zou kerstavond tien jaar lang niet meer hetzelfde zijn.

Nu is de Alkmaarse ‘pop-und-rock-band’ terug. Met drummer Pauki Kartner en een verder vernieuwde bezetting gaat Heimatkapelle Die Darmstädter Hübsch opnieuw het evangelie van het Duitse Lied prediken. Het repertoire is bekend: van Nena tot Rammstein, een smakelijke mix van louter Duitse specialiteiten, Krautrock-knallers, Neue Deutsche Welle-hits en de lieflijke romantiek van jaren 50-klassiekers. En omdat het kerstavond is, staan er uiteraard ook Duitse kerst hits op het repertoire. Het beste alternatief voor de nachtmis!


Online ticketlink: http://bit.ly/darmstadterhubsch