AMSTERDAM - De Nationale Opera introduceert De Nationale Opera Studio. Per 1 september 2018 start dit young artists programma – een twee jaar durend trainee-traject dat open staat voor zes afgestudeerde zanger(essen) die zich verder willen specialiseren in het operavak. In het traject is ook plaats voor een repetitor-in-opleiding, die opgeleid wordt tot coach en begeleider.

Het programma biedt intensieve muzikale en vocale coaching met deskundigen uit het vakgebied, toegesneden op elke deelnemer. Daarnaast zijn er masterclasses van (inter)nationale zangers en stemcoaches , dirigenten en regisseurs. De repetitor wordt begeleid door de muzikale staf van De Nationale Opera en gastdirigenten.

Pierre Audi, directeur van De Nationale Opera:

“Na jaren van voorbereiding lanceert De Nationale Opera met veel trots een nieuwe opera studio die het artistieke potentieel van zijn activiteiten zowel zal verrijken als ervan zal profiteren. De nieuwe operastudio werkt samen met andere instituten, zowel nationaal als internationaal, voor toekomstbestendige talentontwikkeling op het hoogste niveau.”

Rosemary Joshua, artistiek leider van De Nationale Opera Studio

“De Nationale Opera is een levendig en innovatief gezelschap dat constant zijn creatieve grenzen verlegt. Ik vind het bijzonder spannend dat het gezelschap dit belangrijke en relevante platform presenteert en enkele van de uitzonderlijkste jonge vocale talenten van dit moment in staat te stellen zich te ontwikkelen. Ik ben zeer verheugd hierbij betrokken te zijn.”

De Nationale Opera Studio is een initiatief van De Nationale Opera, in samenwerking met de Nederlandse Reisopera en Opera Zuid.

Meer informatie: operaballet.nl/operastudio
Voor persaanvragen stuurt u een mail naar press@operaballet.nl