ALKMAAR - Bezoek in december samen met je (klein)kind een voorstelling in TAQA Theater De Vest! Op zondagmiddag 18 december zijn in de Grote én Kleine Zaal twee mooie voorstellingen geprogrammeerd voor kinderen vanaf 4 jaar, gespeeld door TG. Winterberg en Maas Theater en dans. Op 27 december zorgt nijntje voor een swingend feest voor de allerkleinste bezoekers en op 28 december komt ‘Floor’ uit de succesvolle boekenreeks en tv – serie naar Alkmaar met ‘de regels van Floor’.

Geheime wereld achter het schoolbord

Losgeslagen juffen, een bijzonder klaslokaal vette decorwisselingen: het is een doldwaze boel in de avontuurlijke voorstelling ‘Juffenballet’ van Maas theater en dans. In de maneschijn ontmoet een stel juffen elkaar op een open plek in het bos. Ze gebruiken het huiswerk om een fikkie te stoken, dansen wild en uit de maat en brouwen mengsels en geniepige plannetjes. Ze willen de school vernieuwen met strakke regels en prestatiedruk. Maar dan komt er een nieuwe juf. Kan zij de boel redden? 'Juffenballet' is een avonturenverhaal voor de hele familie met veel dans, vette decorwisselingen en humor. De voorstelling is op 18 december om 14.30 uur in TAQA Theater De Vest te zien.

Knotsgekke buren
‘Aan de andere kant’ van Toneelgroep Winterberg (4+) is een voorstelling vol knotsgekke vooroordelen die erom schreeuwen om van een andere kant bekeken te worden. In een doorsneestraat wonen buren die elkaar stiekem begluren. Praten doen ze niet met elkaar, want ze zijn gek, vreemd en gevaarlijk. In deze straat woont ook de nieuwsgierige Bir Kaşir van zes jaar. Ze fietst onbevangen rond, komt in elke tuin en klimt over schuttingen. Ze drinkt overal thee en limonade en snapt niets van wat de buren beweren over de buren. Wanneer haar duidelijk wordt hoe de vork aan de steel zit, doet ze zelf ook nog een duit in het zakje. ‘Aan de andere kant’ van TG Winterberg is op 18 december om 14.30 uur in de Kleine Zaal van TAQA Theater De Vest te zien.

Swingend nijntje-feest
Als nijntje naar het theater komt is het altijd feest.Tekstdichter en woordkunstenaar Ivo de Wijs schreef een spiksplinternieuw verhaal vol vrolijke liedjes, geïnspireerd door de boeken van Dick Bruna. De frisse regie van Naomi van der Linden, het vrolijke spel, het grootse decor en de prachtige kostuums zorgen op dinsdag 27 december voor een onvergetelijke middag voor de allerkleinsten. Kom kijken hoe nijntje haar verjaardag viert en nieuwe vriendjes ontmoet. Neem je nijntje-knuffel mee en zing en dans mee met nieuwe en bekende liedjes tijdens een feest van herkenning voor papa’s, mama’s, opa’s en oma’s! ‘Nijntje de musical’ is op 27 december om 13.30 uur en 15.30 uur in de Grote Zaal van TAQA Theater De Vest te zien.

Eigenwijze Floor
‘De regels van Floor’ is een humoristische familievoorstelling naar de succesvolle boeken van Marjon Hoffman. In het leven van de elfjarige Floor gaat alles precies volgens plan. Oké, er komt best een grote verandering aan, Floor gaat na de zomervakantie namelijk naar de middelbare school, samen met haar beste vriendin Margreet. De toekomst ziet er rooskleurig uit. Maar dan heeft haar vader een verrassing…’De regels van Floor’ is op woensdag 28 december om 16.00 uur en om 19.30 uur in de Grote Zaal van TAQA Theater De Vest te zien.

Theaterspeelpaats
Na afloop van alle jeugd- en familievoorstellingen kun je in de foyer kleuren, poppenkast en met Lego spelen in de kleurrijke huisjes van de Theaterspeelplaats.

Meer informatie en toegangskaarten
Kijk voor meer informatie en het reserveren van toegangskaarten op www.taqatheaterdevest.nl, of raadpleeg de volledige jeugdtheateragenda via: https://theaterdevest.nl/specials/jeugd-en-familie