AMSTERDAM - Deze week waren er reeds succesvolle voorstellingen van "De Waarheid" in Purmerend en Hoofddorp, en de voorstelling komt de komende maanden naar meer Noord-Hollandse theaters. De bekroonde jonge Franse schrijver Florian Zeller geeft een nieuwe blik op het begrip waarheid en zet je aan het denken in het toneelstuk met Huub Stapel, Johanna ter Steege, Nanette Edens en Ruurt De Maesschalck.

Na het bejubelde stuk De Vader kunnen we opnieuw genieten van een toneelstuk van Florian Zeller.

De Waarheid is een originele komedie over twee ontrouwe stellen, gespeeld door Huub Stapel, Johanna ter Steege, Nanette Edens en Ruurt De Maesschalck. Een vermakelijke, verontrustende, must-see voorstelling die je laat nadenken over het begrip waarheid: brengt deze verlichting of niet? Als je denkt dat je weet wat er speelt, begint het pas echt…

De Waarheid

Michel heeft een affaire met Alice, de vrouw van zijn beste vriend. Alice wordt verteerd door twijfel en schuldgevoel en wil alles opbiechten, maar Michel kan heel goed leven met grote leugens. Tijdens hun stiekeme weekend in Bordeaux komt de grote, hilarische maar ook pijnlijke confrontatie: moeten ze nu de rest van hun leven liegen tegen hun partners, kiezen ze voor elkaar of krabbelen ze terug?

Florian Zeller

De Waarheid is een originele comedy van Florian Zeller. De in Parijs geboren roman- en toneelschrijver heeft het talent om zijn publiek te verbazen. Met zijn theatervoorstellingen heeft hij al verschillende belangrijke toneelprijzen op zijn naam gezet. Na de bejubelde voorstelling De Vader zet de jonge schrijver je wederom aan het denken. Hij laat je opnieuw kijken naar het begrip waarheid en de waarde van verborgen kennis.

Data voor Noord-Holland:

23-01-2019: IJmuiden, Stadsschouwburg Velsen

30-01-2019: Haarlem, Stadsschouwburg Haarlem

05-02-2019: Amsterdam, DeLaMar Theater

15-02-2019: Amstelveen, Schouwburg Amstelveen

27-02-2019: Hoorn, Schouwburg Het Park

02-03-2019: Alkmaar, TAQA Theater De Vest

26-03-2019: Zaandam, Zaantheater

30-03-2019: Bussum, Spant!

25-04-2019: Amsterdam, De Meervaart

Algemene informatie
De Waarheid wordt geproduceerd door MORE Theater Producties. Kaarten zijn verkrijgbaar via de Nationale Theaterkassa (www.ntk.nl en 0900-9203) of rechtstreeks via de theaters. Voor meer informatie over de voorstelling: www.moretheater.nl

Credits

Tekst: Florian Zeller

Vertaling: Laurens Spoor

Regie: Gijs de Lange

Cast: Huub Stapel, Johanna ter Steege, Nanette Edens en Ruurt de Maesschalck