ALKMAAR - Op zondagmiddag 23 december om 16.00 uur is in TAQA Theater De Vest de hilarische komedie ‘De Vrekkin’ van NTjong│Het Nationale Theater te zien. De voorstelling voor iedereen vanaf 8 jaar gaat over een schaamteloze familie met te veel geld en te veel realiteitsbesef en is gebaseerd op ‘De Vrek’ van Molière. Voorafgaand aan de voorstelling kunnen kinderen meedoen aan het kindercollege ‘Hoe word ik miljonair? En word ik dan gelukkig?


Inhalige mormels
Onder strakke regie van moeder en haar personal assistant leidt deze modern family met zoon, dochter, ex-man en life coach een uitzinnig leven. Moeders mode-imperium lijkt een onuitputtelijke bron van geld voor haar kinderen die zich tot brutale en inhalige mormels hebben ontwikkeld. Als ze zich realiseert dat iedereen van haar profiteert gooit ze de kluis dicht. Niemand wil tenslotte een levende creditcard zijn. Ondertussen leeft iedereen zich uit in geheimen, stiekeme verlangens en foute vriendjes. De gezinschaos is compleet als moeder een nieuwe liefde vindt en haar kinderen confronteert met haar trouwplannen.

Topacteurs
Uit het vaste ensemble van Het Nationale Theater spelen Betty Schuurman en Bram Coopmans de hoofdrollen in ‘De Vrekkin’. Daarnaast zijn er rollen weggelegd voor gastacteurs Christine van Stralen (SpangaS, Dunya en Desie, Celblok H), Sander Plukaard (Loenatik The Movie, Vechtershart), Yara Alink (Alink&Plukaard), Isabelle Houdtzagers (Platonov, Theater Utrecht), Billy de Walle (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) en Dalorim Wartes (DOX).

Kindercollege ‘Hoe word ik miljonair?
Niet zomaar rijk, nee, superrijk. Wie wil dat nou niet? Voorafgaand aan 'De Vrekkin' kun je samen met je broer, zus, vader, moeder, opa of oma meedoen met het kindercollege ‘Hoe word ik miljonair? En word ik dan gelukkig? Speciaal voor Het Nationale Theater maakte vlogger en YouTuber Sterre Koning een vlog over de vraag: maakt geld gelukkig? Aan de hand van drie video’s ga je samen met Het Nationale Theater in gesprek over geld, rijkdom en gelukkig zijn. Het kindercollege vindt plaats in de benedenfoyer van 15:15 tot 15:45 uur.

Meer informatie en toegangskaarten
‘De Vrekkin’ van NTjong│Het Nationale Theater is op zondag 23 december om 16.00 uur in TAQA Theater De Vest te zien. Toegangskaarten kosten € 17,50 (kind € 13,50) en kunnen worden gereserveerd via www.taqatheaterdevest.nl of via de kassa, tel. 072- 548 99 99 (dagelijks tussen 12.00 - 16.00 uur).