ALKMAAR - Onder het motto 'Blijf thuis, we zien je online' worden theater- en concertliefhebbers van TAQA Theater De Vest én de Grote Kerk Alkmaar de komende maanden getrakteerd op een aantal gratis exclusieve (live)streams. Maar liefst elk weekend in maart en april kan men genieten van De Vest-Sessies: korte en verkwikkende concerten van een kwartier. Voor komend weekend staan Mell & Vintage Future en het duo Beth en Flo op het programma. Op zaterdagmiddag 6 maart wordt vanuit de Grote Kerk Alkmaar het Rondom Bach concert met een vocaal ensemble van het Sweelinck orkest uitgezonden.

Mell & Vintage Future
Op vrijdag 5 maart zorgen Mell & Vintage Future voor een swingend begin van het weekend! Drummer Ton Dijkman, Hammond organist Nico Brandsen en zangeres Mell brengen een miniconcert met de mooiste parels uit de rijke geschiedenis van de Soul en Rhythm & Blues.

Rondom Bach concert m.m.v. vocaal ensemble Sweelinck
Op zaterdagmiddag 6 maart vanaf 16.30 uur wordt de Nederlandse componist Sweelinck herdacht met een bijzondere livestream van het Rondom Bach concert vanuit de Grote Kerk Alkmaar. Het concert wordt verzorgd door leden van het vocaal ensemble van het Sweelinck Orkest onder leiding van Harry van der Kamp. Zij worden begeleid op het van Covelens-orgel door studenten van stadsorganist Pieter van Dijk. De livestream wordt verzorgd door Alkmaar Centraal.

Beth & Flo
Het pianoduo Beth & Flo bestaat uit Claudette Verhulst (1989) en Elsbet Remijn (1988). Voordat ze een duo vormden waren ze beiden actief in de klassieke pianowereld. Inmiddels slaan ze met hun optredens een brug tussen klassiek en theater: hun voorstellingen staan naast klassiek in het teken van verhalen, zang en interactie met het publiek. Op zondag 7 maart zijn de dames te zien en te beluisteren via de website van TAQA Theater De Vest.

Meer informatie
De gratis online concertreeks De Vest Sessies bestaat uit maar liefst 10 concerten en wordt uitgezonden vanuit de Kleine Zaal van TAQA Theater De Vest. De optredens zijn steeds tijdelijk te zien via de website www.taqatheaterdevest.nl en via youtube. Om op de hoogte te blijven van het programma kan men zich aanmelden voor de nieuwsbrief. Houd ook facebook.com/theaterdevest.nl in de gaten voor het laatste nieuws! De livestreams zijn gratis, maar wie toch een donatie wil doen om de livestreams mogeljk te blijven maken kan doneren via een speciale donatieknop op de website.