ALKMAAR - In de donkere dagen rond Kerst is de Grote Kerk van Alkmaar het decor van een gloedvol winters sprookje. TAQA Theater De Vest neemt met de voorstelling De Verschrikkelijke Vondeling het initiatief om ook in tijden van het coronavirus een bijzonder kerstuitje voor de hele familie mogelijk te maken. Hoe de maatregelen om de pandemie te bedwingen zich ook ontwikkelen, de organisatie zorgt ervoor dat het publiek veilig, volgens de geldende regels én in de juiste sfeer dit winterse sprookje kan beleven.

Unieke opstelling
Het publiek wordt ontvangen in een unieke opstelling in de kerk waarbij veilige afstand en een intieme sfeer perfect samen gaan. Laat je meevoeren naar een kerstavond waarop de komst van een kindje vele levens overhoop gooit. Quasi is een onhandelbaar jongetje. Hij bijt, krabt en slaat. Zijn pleegvader Fred Rollo gaat voor hem door het vuur en raakt daarbij verstrikt in een kluwen van goedbedoelende hulpverleners en kwade krachten.

Wonderbaarlijke geschiedenis gespeeld door topcast
Schrijver Don Duyns, bekend van familievoorstellingen als Lang en gelukkig, Snorro en Woef Side Story, vertelt met De Verschrikkelijke Vondeling de wonderbaarlijke geschiedenis van hoe de Klokkenluider in de Grote Kerk terecht kwam. Na het succes van de familievoorstelling Het Mysterie van Alkmaar strijken de makers van De Orkestkeuken op uitnodiging van TAQA Theater De Vest opnieuw neer in de Grote Kerk. Zij brengen een geweldige groep acteurs en musici naar Alkmaar: Annet Malherbe, Paul R. Kooij, Charlie Chan Dagelet, David Lucieer, Remy Meeuwsen en Davida Blom, Myrthe Helder (viool), Larissa Groeneveld (cello) en Lars Wouters van den Oudenweijer (klarinet). Samen spelen zij een humoristische en muzikale voorstelling in regie van Lennart Monaster. Beleef dit hartverwarmende avontuur in een intieme setting in de magistrale Grote Kerk!

De Verschrikkelijke Vondeling is te zien van 26 december t/m 3 januari in de Grote Kerk Alkmaar. Voor meer info en kaarten: www.grotekerkalkmaar.nl