ALKMAAR - Winnaar van de Zapp Theaterprijs 2015 en de Gouden Krekel 2015 voor meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie komt terug in het theater, dit keer in de grote zaal en met actrice Stefanie van Leersum in de hoofdrol. De Tantes (7+) was de eerste jeugdtheatervoorstelling die zowel de publieks- als vakprijs kreeg. Het is een uitbundige voorstelling met deuren die slaan, mannen die vrouwen spelen en grappen die pijn doen. De voorstelling zal zijn grote zaal-première op 10 oktober beleven in Internationaal Theater Amsterdam en reist daarna door het land.


Op 1 november speelt De Tantes in TAQA Theater De Vest in Alkmaar. Een thuiswedstrijd voor acteur Peter van Heeringen die al jaren met plezier in de stad woont.

Joris woont in een verlaten visrestaurant. Alleen, want hij heeft geen ouders meer. Hij maakt zijn bed niet op, drinkt vijf liter cola per dag, leest stripboeken en zet het vuilnis niet buiten. Tot op een dag tante Cunera, tante Jo en tante Desiree met veel bombarie komen binnenvallen. Ze bezetten zijn huis, want ze hebben grootse plannen. Het familierestaurant gaat weer open, net als vroeger. Maar Joris geeft zich niet zo snel gewonnen en gelukkig komt er hulp uit onverwachte hoek. Zodra de tantes lucht krijgen van de indringer, ontspint zich een bloedstollende strijd met hete pepers, perfecte vermommingen en omkoperij.

Jury Gouden Krekel > ★★★★★
“Een zeldzaam goed gelukte komedie voor jeugdig publiek.”

Zapp Theaterprijs > ★★★★★
“Deze voorstelling maakt je vrolijk!"

Makers en spelers
tekst
Roel Adam
regie Paul Knieriem
dramaturgie Paulien Geerlings
decorontwerp Katrin Bombe
kostuumontwerp Bernadette Corstens
lichtontwerp Gé Wegman
spel Tjebbo Gerritsma, Peter van Heeringen, Rogier in ´t Hout, Anil Jagdwesing en Stefanie van Leersum