ALKMAAR - De zomer is voorbij, maar dat betekend niet dat de leuke evenementen voorbij zijn. Victorie Feesten Alkmaar heeft weer allemaal leuke evenementen op de planning staan van 30 september tot en met 8 oktober. Al deze evenementen hebben we voor u op een rijtje gezet.


Alkmaar Vier Victorie van 30 september t/m 8 oktober

In 1573 wil Nederland onafhankelijk van Spanje worden. Op 21 augustus omsingelen de Spanjaarden Alkmaar. De Alkmaarders steken de dijken door en gooien hete teer van de stadswallen, net zolang tot de Spanjaarden op 8 oktober afdruipen.

De victorie vieren de Alkmaarders nog ieder jaar op 8 oktober met ‘Alkmaar Ontzet’. Ook dit jaar wordt dit gevierd in de week voorafgaand aan 8 oktober met meerdere festivals en bijzondere activiteiten.

Historisch Theaterspektakel over de slag om Alkmaar
Van 3 t/m 6 oktober mag je het theaterstuk Victorie! niet missen. In het eeuwenoude decor van het Waagplein komt de roemruchte geschiedenis van de 80-jarige oorlog tot leven, met professionele acteurs, liveband en vele figuranten.

Activiteiten 8 oktober vereeniging Alkmaar Ontzet
De 8 October Vereeniging organiseert al jaren diverse festiviteiten met klassiekers als de zuurkoolmaaltijd, de optocht, het Ontzetfeest en de afsluitende lasershow. Het hele programma kun je bekijken op de eigen website.

Ook de brug viert Onzet
Op 7 & 8 oktober wordt het weer een groot feest op de Platte Stenenbrug. Geniet op de overdekte brug van live muziek met de bands 'The Tour' en 'Rich & Famous' die samen met Dj Jacco Silver en Dj Jerone van Twuijver zorgen voor een topfeest!

Gezellig Ontzetfeest op Koorstraat & Ritsevoort
Het Ontzetfeest voor de deur van de restaurants Het Gulden Vlies en De Ritsz is elk jaar weer beregezellig. Op zondag 7 en maandag 8 oktober geniet je van een lekker drankje en livemuziek op meerdere overdekte podia.

Festival Ontzettend Alkmaar op 6, 7 en 8 oktober
Ook dit jaar kun je weer feesten op de Paardenmarkt! Op zaterdag 6 oktober geniet je van housemuziek, op zondag 7 oktober kun je los op discoclassics uit de 80's, 90's en 00's en maandag is hét ontzetfeest met diverse artiesten.