ALKMAAR - Alkmaar is de stad van Kaas, en tegenwoordig ook van Bier. Maar een kaas gemaakt met bier, dat heeft de stad nog niet. Daarom komen Kaasspeciaalzaak De Kaasopslag en Brouwerij de Die met een gezamenlijk initiatief: een Alkmaarse bierkaas, gemaakt met Alkmaars bier.

Deze jong belegen kaas is bij de start van het kaasmaken gevuld met Dirk Duyvel blond bier van de Alkmaarse brouwerij.

Kim Kruiver van De Kaasopslag is bijzonder tevreden met de kaas: ”ik ben altijd op zoek naar bijzondere en lekkere producten. Helemaal mooi als het dan een lokaal product is”. Het biertje is lichtzoet, en de toevoeging van komijn geeft het de bijzondere smaak. “Bier en kaas is sowieso al een goede combinatie, en nu zitten ze samen verwerkt in één product, een bierkaas is best bijzonder.”

“Onze bieren zijn al verkrijgbaar in de winkel van De Kaasopslag, en dat loopt bijzonder goed. Daarom is de stap naar een bierkaas eigenlijk vrij logisch” vertelt Erwin Rempt van de bierbrouwerij. “We zijn trots dat we hiermee Alkmaar weer iets bijzonders kunnen geven. Kaas en bier is een beleving.”

De bierkaas is vanaf begin juni exclusief verkrijgbaar in de winkel van De Kaasopslag aan de Schoutenstraat 6 in de binnenstad van Alkmaar. Liever een flesje bier of een andere delicatesse? Dat kan uiteraard ook. Laat je inspireren in de winkel!