ALKMAAR - De Britse zanger/gitarist Wayne Hussey werd bekend als zanger van de gothic-rockband The Mission en als gitarist van de postpunk-groep The Sisters of Mercy. Tien jaar geleden verscheen zijn eerste succesvolle solo album en dit jaar verschijnt de autobiografie ‘Salad Daze’, over een bewogen leven in de muziekindustrie. Om dit te vieren start Wayne Hussey een Europese tour en zal op 17 september in de kleine zaal van Podium Victorie optreden.

The Mission en solocarrière
The Sisters of Mercy was een van de meest baanbrekende Britse groepen van de jaren tachtig. Nadat Wayne Hussey de band verliet, richtte hij The Mission op, samen met bassist Craig Adams, aangevuld door drummer Mick Brown van Red Lorry Yellow Lorry en Simon Hinkler van Pulp. Met The Mission maakte hij van 1986 tot 2008 maar liefst 10 studioalbums voordat hij besloot solo verder te gaan. In 2009 kwam zijn eerste soloalbum ‘Bare’ uit. In 2011 bracht hij samen met Julianne Regan het album ‘Curious’ uit, wat hij in 2014 opvolgde met het grotendeels akoestische ‘Songs of Candlelight & Razorblades’.

Wayne Hussey’s carrière levert genoeg stof op voor mooie rock 'n roll anekdotes. Over zijn bewogen leven verscheen dan ook recent de autobiografie ‘Salad Daze’. Om dit te vieren start hij dit najaar een Europese, akoestische solo tour. Een niet te missen en exclusief concert! Verwacht nummers van The Mission, maar ook nieuw werk en een aantal verrassende covers.

Support
Ashton Nyte wordt ook wel ‘Johannesburg’s Bowie’ genoemd. Naast frontman van de Zuid-Afrikaanse gothic rock band The Awakening is hij songwriter, muzikant en producer. Zijn solowerk is zeer divers en vooruitstrevend, met invloeden van alternatieve rock, post punk en een vleugje Americana. Nyte heeft wereldwijd optredens verzorgd en toerde 3 jaar lang met The Mission.

Tickets & Info Het concert van Wayne Hussey vindt plaats op 17 september. Tickets kosten €19,60 online en €20,- aan de deur. Toegangskaarten zijn te bestellen via www.podiumvictorie.nl of verkrijgbaar aan de kassa tijdens openingstijden.

Podium Victorie
Pettemerstraat 5
Alkmaar
072 – 303 37 00