ALKMAAR - Karavaan Festival komt er weer aan en dat betekent ook veel theater op het platteland. Drie verschillende voorstellingen op boerderijen in Zuid-Schermer en Stompetoren onthullen de diverse verhalen achter de omgekeerde vlag. Ze zijn te zien van 17 t/m 26 mei.


De Boer Op is een nieuwe Karavaanproductie, in samenwerking met de HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) en Aeres Agrarische Hogeschool Dronten. Zes jonge schrijvers hebben zes verschillende boeren uit de regio geïnterviewd en op basis daarvan teksten geschreven. Op verschillende plekken bij 't Koehotel in Zuidschermer wordt je meegenomen in een theatervoorstelling vol actuele boerenverhalen. Deze voorstelling speelt alleen op Karavaan Festival.

In Boeren, dat wordt opgevoerd op melkveebedrijf De Groot in Zuidschermer, strijden boeren tegen een wereld die hen ontglipt. De passie voor het boerenleven botst met klimaatbewustzijn en de klauwen van het grootkapitaal. Een voorstelling over twee boerenzonen. De ene heeft de boerderij overgenomen en de andere is vertrokken. Er hangt van alles in de lucht dat niet uitgesproken wordt. Dit stuk schetst treffend het onzekere leven van onze landbouwers en wordt in het Nederlands gespeeld. Let op: alleen op 18 en 19 mei te zien!

LOEI wordt opgevoerd bij melkveehouderij Smit in Stompetoren en is een multidisciplinair project dat speciaal is ontwikkeld voor koeien. En jij mag daarbij zijn. Flavia, de componist van dit stuk, hield rekening met de muzikale voorkeuren van koeien tijdens het componeren. Ze neemt publiek mee het weiland in om te ontdekken welke muziek koeien eigenlijk waarderen. Uit onderzoek blijkt dat muziek koeien gezonder maakt en dat ze meer melk geven doordat hun stressniveau afneemt.

KARAVAAN FESTIVAL
Van 17 t/m 26 mei is het genieten van het beste locatietheater op de meest bijzondere plekken in de regio Alkmaar. Van theatrale expedities en bourgondische theateruitjes tot boerendrama en extatische dansconcerten, er is voor elk wat wils. Beleef uniek locatietheater op verrassende locaties in Alkmaar, Castricum, Egmond, vele plekken in de Schermer, Langedijk en Heiloo. Het thema van deze editie is Uit de maat.

Kijk voor tickets en meer informatie op www.karavaan.nl/