ALKMAAR - Op 24 maart a.s. voert de Alkmaarse Oratorium Vereniging (AOV) de Matthäus Passion uit. De vertolking van dit meesterwerk van Johan Sebastian Bach is een sinds 1943 jaarlijks terugkerend hoogtepunt.

Vanaf 19.00 uur kunnen liefhebbers en andere geïnteresseerden de magistrale muziek van Bach ondergaan in de Grote Kerk van Alkmaar.

Medewerkers

De AOV wordt dit jaar wederom begeleid door het orkest Philharmonia uit Amsterdam en als ‘jongenskoor’ verleent het jeugdkoor Classic Frogs van de muziekschool Waterland haar medewerking. Solistische medewerking is er van Lauren Armishaw, Rein Kolpa, Ingeborg Bröcheler, Martijn Sanders, Ludwig van Gijsegem en Julian Hartman.

Peter Ouwerkerk bespeelt het kistorgel. De algehele leiding is in handen van dirigent Johan Akerboom.

Kaarten à €30,- zijn verkrijgbaar op de concertavond aan de kassa in de kerk en nu al op diverse voorverkooppunten. Ook zijn kaarten te reserveren via de website www.aovkoor.nl. De kerk gaat om 18.00 uur open.

De Matthäus in 2019

Volgend jaar brengt de AOV de Matthäus Passion weer ten gehore, maar dan in het Nederlands! Het betreft de Mattheus Passie in de hertaling van Jan Rot, die daarvoor in 2006 een gouden plaat kreeg voor zijn uitvoering met het Residentie Orkest.

Het zal op zaterdag 13 april 2019 een éénmalig gebeuren zijn, maar het zingen van dit werk in de eigen taal maakt dat de beleving ervan nog groter is en het begrip voor de Duitse versie verdiept wordt. Het maakt het tot een bijzondere ervaring met nog steeds die zelfde grandioze muziek van Bach.