ALKMAAR - Oorspronkelijk stond hun clubtour al in 2020 gepland, maar door de pandemie hebben ze toen slechts één show kunnen spelen. Afgelopen vrijdag gaf Darlyn dan eindelijk het startschot voor de langverwachte tour, met het uitbrengen van hun nieuwe single “Because of You”.


Uniek geluid
Uptempo, soms intiem en klein, dan weer dampend en rockend. Dankzij een voorliefde voor muziek uit de vroege jaren ’70 weet Darlyn een goede balans te vinden tussen roots en moderne popmuziek. In de afgelopen twee jaar heeft hun unieke geluid de kans gekregen om op tekstueel vlak zowel persoonlijker als meer uitgesproken te worden: en dat is duidelijk terug te horen op het nieuwe werk.

Top Songs
Eerdere singles zoals “Stepping Stone” en “I Think We’re Alone Now” werden al bestempeld als Top Song bij NPO radio 2, daarnaast werd hun status als liveband in 2020 beloond met een felbegeerde Zilveren Notenkraker. Na twee jaar ontwikkelen op muzikaal gebied is Darlyn vastbesloten om die reputatie vast te houden. Met singles als “Take Me Home” en “Because of You” en een tweede album in aantocht moet dat zeker gaan lukken.

Zaterdag 19 maart staat Darlyn in Podium Victorie, en ze hebben bijzonder veel zin om al het nieuwe werk live te gaan spelen. Het afgelopen weekend hebben ze al een voorproefje gehad van hoe het ook alweer voelt, en dat smaakt naar meer.

Tickets en info
Voor dit concert zijn nog kaarten (€14,50 p.s.) verkrijgbaar via podiumvictorie.nl.

Dit is een concert zonder beperkende maatregelen. Een negatief testbewijs of coronatoegangsbewijs is dus niet nodig.