ALKMAAR - Op zaterdag 20 april is de bijzondere theatervoorstelling 'Le Bal' van theatermaker Jakop Ahlbom in TAQA Theater De Vest te zien. De voorstelling neemt het publiek mee op een nostalgische reis waarin de culturele, sociale en politieke veranderingen van de afgelopen eeuw voelbaar zijn. Een betoverende fysieke voorstelling met meer dan 165 prachtige kostuums en vol humor. Met live muziek van de band Alamo Race Track.

Het verhaal
In een danslokaal komen de bezoekers samen, op zoek naar liefde, gezelschap en vertier. Ze dansen, flirten, maken ruzie en vervelen zich. Ze komen en gaan. De jaren verstrijken, maar het danslokaal blijft bestaan en transformeert zich steeds naar de nieuwe tijd. 'Le Bal' omspant een periode van honderd jaar: de voorstelling begint rond 1918, aan de vooravond van the roaring twenties en wervelt zich door de jaren en decennia, tot aan het hier en nu. Alamo Race Track reist mee en speelt de wereldhits van de afgelopen honderd jaar.

Inspiratie
Voor 'Le Bal' liet Jakop Ahlbom zich inspireren door de film 'Le Bal'(1983) van Ettore Scola, die gebaseerd is op het gelijknamige toneelstuk uit 1981 van Jean-Claude Penchenat en zijn Théatre du Champagnol. De theatermaker zet zijn herkenbare mix van mime, dans, slapstick, livemuziek, special effects en vervreemdende, poëtische elementen in om te laten zien hoe we de afgelopen honderd jaar (samen)leefden, hoe we door de eeuwen heen altijd op zoek zijn naar liefde en geborgenheid en hoe onvermijdelijk het veranderen van de tijd is.

Meer informatie en kaartverkoop
'Le Bal' van Jakop Ahlbom is op zaterdag 20 april om 20.15 uur in TAQA Theater De Vest te zien. Toegangskaarten kosten € 27,50 en kunnen worden gereserveerd via www.taqatheaterdevest.nl of via de kassa, tel. 072- 548 99 99 (dagelijks tussen 12.00 – 16.00 uur).