ALKMAAR - De culturele activiteiten van Dag en Dauw zijn voor iedereen vanaf 60 jaar op drie locaties in Alkmaar te bezoeken.

Onderstaand krijgt u een overzicht van alle Dag en Dauw activiteiten in april. Ook in de maand april zijn senioren weer van harte welkom bij een breed scala aan gezellige, creatieve en bijzondere evenementen, waarbij sociale ontmoeting centraal staat.

Luisterlezing ‘De Vrouwen van Mozart’ (Artiance)

Op dinsdag 3 april van 10.00 uur tot 11.30 uur verzorgt Fred Suring bij Artiance een luisterlezing onder de vrouwen van Mozart. Welke vrouwen hebben er allemaal een rol gespeeld in het leven van Mozart en wat betekenden ze? In deze lezing, gedeeltelijk gebaseerd op een boek van Jane Glover, komt het allemaal aan de orde. Er komen fragmenten uit de kostelijke film Amadeus voorbij en natuurlijk volgen we Mozarts leven aan de hand van prachtige muziekstukken. Fred Suring is een overtuigend en bevlogen verteller. Bent u liefhebber van de muziekstukken van Mozart? Dan is dit een lezing om niet te missen.

Workshop Facebook voor beginners (De Vleugels)

Op maandag 9 april van 14.30 tot 16.00 uur verzorgt Ema Najetovic een workshop Facebook voor beginners in De Vleugels. Facebook, een prachtig medium om levens altijd en overal met elkaar te delen. Maar hoe veilig kunt u Facebook gebruiken en, als het dan gewoon veilig is, hoe werkt het eigenlijk? Ema leert u de basisstappen van Facebook interpreteren, berichten plaatsen, Messenger gebruik en het bezoeken van informatieve pagina’s op Facebook. Hier wordt u wijzer van!

Workshop Zigeunerdans (Artiance)

Op dinsdag 10 april van 10.00 tot 11.30 uur kunt u meedoen aan een workshop zigeunerdans onder leiding van Mena Leila. Zigeuners over de hele wereld hebben een leven vol vreugde en pijn en dat zie je terug in hun dans. De reis begon in India en daarna reisden zij langs Noord-Afrika, Zuid-Spanje en door naar het Ottomaanse rijk. In de workshop leer je aan de hand van foto's, muziek en kleding hoe de zigeuners hun reis maakten. De andere helft van de workshop leer je een dans uit Roemenië met tamboerijnen. Het wordt een feestje! Kledingadvies: lekker zittende rok/broek en sokken/dansschoenen. Mena Leila neemt shawls, tamboerijnen en meer leuks mee.

Geursessie met eetbare parfums door Het Huis van Proeven (De Palatijn)
Onder leiding van kunstenaar Sandra Schouten worden op maandag 16 april van 14.00 tot 15.30 uur eetbare parfums getest op smaak en geur.

Geur is direct verbonden aan herinnering. We delen de verhalen uit onze geschiedenis die door de parfums worden opgeroepen.

Voorstelling met theater, muziek en verhaal (De Vleugels)

Op maandag 23 april van 14.30 tot 16.00 uur kunt in De Vleugels genieten van een voorstelling met theater, muziek en verhaal van Laterna Mogica. Laterna Magica is een trio dat verhalen en (klassieke) muziek brengt in hartverwarmende voorstellingen met een lach en een traan. Laterna Magica gelooft dat luisteren naar verhalen goed is voor alle mensen. De toverlantaarn (Laterna Magica) zal verhalen tot leven wekken in een levendige vertelling, verweven met mooie muziek. Hierdoor brengen ze mensen samen; als bij een kampvuur. Genieten en op adem komen.

Muzikaal optreden met Cees Oud (De Palatijn)
Op maandagmiddag 30 april van 14.00 tot 15.30 uur laat Cees Oud, accordeonist en entertainer uit Groet, liedjes van onder andere Wim Sonneveld, Toon Hermans, Dorus, tango’s én de revue passeren in De Palatijn. Hij zal ook eigen liedjes ten gehore brengen. Gezelligheid staat hoog in het vaandel van deze ervaren artiest. Meezingen mag! Cees Oud heeft zijn muzikale sporen ruimschoots verdiend in binnen- en buitenland. Hij speelt altijd en overal met veel plezier.

Aanmelden
Dag & Dauw activiteiten vinden plaats in Artiance, de Bibliotheek, De Palatijn of in De Vleugels. Reserveren is gewenst. Dit kunt u het beste doen door een mail te sturen naar reserveren@artiance.nl of telefonisch contact op te nemen via 072 -5404335. De toegang tot een activiteit is € 5,- per persoon, inclusief een kopje koffie of thee. Met andere vragen over Dag & Dauw, of wanneer de balie telefonisch gesloten is, kunt u contact opnemen met Ema Najetovic, projectmanager Bibliotheek Kennemerwaard: 06 506 108 51.