ALKMAAR - De culturele activiteiten van Dag & Dauw zijn voor iedereen vanaf 60 jaar op verschillende locaties in Alkmaar te bezoeken. Onderstaand een greep uit de Dag en Dauw activiteiten in juni. Ook deze maand ben je weer van harte welkom bij deze gezellige, creatieve en bijzondere evenementen, waarbij sociale ontmoeting centraal staat.


Wat staat er in juni op het programma?
Op 3 juni kun je in De Vleugels meedoen aan een workshop zigeunerdans van Mena Leila. Op 6 juni is Walter Roozendaal in ’t Reekerheem met het programma De melodie van de meester. Middels zijn vertelkunst en accordeonmuziek dompelt hij je onder in wonderbaarlijke en eeuwenoude verhalen. Apotheker Oebele Vos vertelt op 13 juni in de bibliotheek in De Mare welke mogelijkheden de apotheek je biedt en hoe een apotheker je met zijn kennis kan helpen. Muziekkenner Fred Suring verzorgt luisterlezingen over Jules de Corte (op 17 juni in De Vleugels) en over Franse chansons uit de vorige eeuw (op 27 juni in ’t Reekerheem). Op 20 juni kun je meedoen aan een workshop sieraden maken van Nesspressocups in ‘t Reekerheem. Je zult je verbazen over de originele dingen je kan maken met deze cups.

Dag & Dauw een programma dat altijd aansluit
De mensen die het bedenken voor de doelgroep, zijn mensen uit de doelgroep zelf. Op deze manier sluit het programma goed aan bij de wensen van senioren in Alkmaar. Er wordt aandacht besteed aan geschiedenis, actualiteiten en verschillende kunstdisciplines. De lezingen zijn erg leerzaam en bij de creatieve workshops zijn mensen vaak verrast. Het laagdrempelige karakter van de activiteiten werkt goed en meedoen is daarom altijd gezellig! Dag & Dauw is een initiatief van Artiance centrum voor de kunsten en Bibliotheek Kennemerwaard.

Ook meemaken?
Dag & Dauw activiteiten vinden plaats op verschillende locaties in Alkmaar. Je bent van harte welkom, maar reserveren is noodzakelijk. Dat kan op telefoonnummer 072 - 540 43 35 vanaf 13.30 uur tot 22.00 uur of via www.dagendauwagenda.nl. De toegang aan de deur is € 5,-. Bij vooraf reserveren is de toegangsprijs € 4,50. Voor een overzicht van het volledige programma kun je kijken op www.dagendauwagenda.nl of www.bibliotheekkennemerwaard.nl.