ALKMAAR - De culturele activiteiten van Dag en Dauw zijn voor iedereen vanaf 60 jaar op drie locaties in Alkmaar te bezoeken. Onderstaand een overzicht van alle Dag en Dauw activiteiten in oktober. Ook deze maand zijn senioren weer van harte welkom bij een aantal gezellige, creatieve en bijzondere evenementen, waarbij sociale ontmoeting centraal staat.

Een programma dat altijd aansluit
De mensen die het bedenken voor de doelgroep, zijn de doelgroep zelf. Op deze manier sluit het programma goed aan bij de wensen van senioren in Alkmaar. Er wordt aandacht besteed aan geschiedenis, actualiteiten en verschillende kunstdisciplines. De lezingen zijn erg leerzaam en bij de creatieve workshops zijn mensen vaak verrast. Het laagdrempelige karakter van de activiteiten werkt goed en meedoen is daarom altijd gezellig! Artiance en Bibliotheek Kennemerwaard zorgen voor kwalitatieve workshopleiders en met de Alkmaar Pas geniet u van voordelen. Zo is er een strippenkaart waarmee u zes activiteiten op verschillende locaties kunt bezoeken voor de prijs van vijf.

Lezing over reizen door landen in opspraak bij Artiance
Royan van Velse neemt u mee op reis naar landen in opspraak in deze lezing op dinsdag 9 oktober van 10.00 tot 11.30 uur bij Artiance. Wie meer wil weten over landen als Albanië, Liberia, Ivoorkust, Rwanda en Angola, moet naar deze lezing komen. Royan was eerst als militair, toen als blauwhelm en daarna als medewerker van het Rode Kruis belast met voedselhulp aan gebieden in oorlog. Zo leerde hij die landen, de bevolking en natuurlijk ook de vaak zo prachtige natuur van dichtbij kennen. De oneerlijke strijd en spannende momenten zijn meeslepend en Royan weet over dit alles boeiend en humorvol te vertellen.

Lezing over het ontstaan van betaald voetbal en AZ in De Vleugels
Gerrit Valk neemt u op maandag 15 oktober van 14.00 tot 15.30 uur mee in een boeiende lezing over het ontstaan van betaald voetbal en AZ in De Vleugels. In 1954 werd de eerste wedstrijd in het Nederlands betaald voetbal tussen de profclubs Alkmaar en Venlo gespeeld. Het werd de start van een stuk Alkmaarse voetbalgeschiedenis.

Workshop werelddans met hiphop bij Artiance
Niemand minder dan Gretschen Wagijo geeft op dinsdag 16 oktober van 10.00 tot 11.30 uur een workshop werelddans bij Artiance. Gretschen Wagijo, bekend van tv-programma’s als Holland’s got talent, Everybody Dance Now en diverse theatershows, is naast het uitvoerend dansen ook actief als dansdocent. Zij geeft diverse stijlen als hiphop, contemporary, streetdance en werelddans aan jong en oud. Voor deze workshop heeft zij een programma gemaakt waar iedereen aan mee kan doen. Zin om lekker te swingen en daar ook iets over te leren? Bij Gretschen ben je aan het juiste adres!

Lezing over pelgrimstocht naar Santiago de Compostela in De Palatijn
Op maandag 22 oktober kunt u in van 14.00 tot 15.30 uur kijken en luisteren naar een lezing van André Brouwer over zijn voettocht naar Santiago de Compostela. In 2015 liep André Brouwer van zijn huis in Alkmaar naar Santiago de Compostela. Tijdens zijn reis ontmoette hij vele mensen, Wat doet dat met je en wat leer je daarvan? André gaat hier in op de waarden van het pelgrimeren. Een bijzondere reis waar we even getuige van mogen zijn. Wees welkom!

Workshop fotografie met je telefoon in de bibliotheek in Alkmaar Centrum
Ema Najetovic deelt tijdens een workshop op dinsdag 23 oktober van 10.00 tot 11.30 uur haar kennis op het gebied van fotografie met de mobiele telefoon. Hoe maakt u een mooie foto met uw telefoon en wat kunt u nog meer met uw toestel op het gebied van fotografie? In deze workshop krijgt u nuttige tips om mooie foto’s te maken en leert u hoe u deze kunt verzenden per app of e-mail. U maakt kort kennis met een aantal applicaties die uw foto’s kunnen verfraaien en meer! Het is noodzakelijk dat u uw eigen toestel meeneemt.

Lezing over bewegen en het brein bij ouderen in De Vleugels
Addy de Mooij van Stichting Geriant geeft op maandag 29 oktober van 14.00 tot 15.30 uur een lezing over de effecten van bewegen voor ouderen in De Vleugels. Bewegen is goed voor de mens, maar waarom is dat zo? We gaan in op welke invloed bewegen op het brein en sommige ouderdomskwalen heeft. Een interessante lezing waar u echt iets aan heeft. Addy de Mooij is gespecialiseerd in dit onderwerp en kan ook al uw vragen beantwoorden.

Lezing Kijk op kunst bij de Kunstuitleen (Bergerweg 1)
Karin van Bodegom verzorgt op dinsdag 30 oktober van 10.00 tot 11.30 uur bij de kunstuitleen een lezing over kijken naar kunst. De nadruk tijdens deze lezing zal liggen op het kijken naar kunst en de beeldelementen die daarbij horen. Wat is kunst en wat is mooi, of juist niet zo mooi? We beschouwen kunst met elkaar en leren hoe kunst in de loop van de eeuwen is veranderd.

Ook meemaken?
Dag & Dauw activiteiten vinden plaats in Artiance, Bibliotheek Kennemerwaard , De Palatijn of in De Vleugels. U bent van harte welkom, maar reserveren is wel noodzakelijk. Bel naar 072 - 540 43 35. Bellen kan vanaf 13.30 uur. De strippenkaart koopt u bij Artiance aan de balie of op locatie. Voor een overzicht van het volledige programma gaat u naar www.dagendauwagenda.nl en www.bibliotheekkennemerwaard.nl