ALKMAAR - De culturele activiteiten van Dag & Dauw zijn voor iedereen vanaf 60 jaar op verschillende locaties in Alkmaar te bezoeken. Onderstaand een greep uit de Dag en Dauw activiteiten in juli. Ook deze maand ben je weer van harte welkom bij deze gezellige, creatieve en bijzondere evenementen, waarbij sociale ontmoeting centraal staat.

Wat staat er in juli op het programma?
Karin van Oostrom verzorgt op maandag 1 juli van 14.30 tot 16.00 uur een workshop Mandalela tekenen in De Vleugels. Mandala tekenen is een manier om jezelf uit te drukken en wordt vaak gebruikt als onderwerp van meditatie. Tijdens deze workshop maak je een Zomermandala in rozetvorm. Iedereen die houdt van kleuren kan meedoen, tekenervaring is niet nodig! Tegenwoordig hebben we onze smartphone vrijwel altijd bij ons en gebruiken we hem veelal als fotocamera. Maar hoe maak je nu echt een mooie foto? Leer meer over licht, compositie, kader, perspectief en scherptediepte tijdens een workshop van Luciënne van der Stouwe. Op donderdag 4 juli van 14.00 tot 15.30 uur in de bibliotheek in De Mare. Eeuwen geleden bestond Alkmaar de Mare uit 15.000 eilanden die tot aan de ruilverkaveling hebben bestaan. Jan Schroeders vertelt op donderdag 11 juli alles over dit eilandenrijk en hoe diens geschiedenis verweven is met Broekerveiling. Deze lezing met behulp van attributen start om 14.00 uur in de bibliotheek in De Mare. Waar de jaren ‘50 vaak worden gezien als gezapig stond alles in de jaren ‘60 volop in beweging. Historicus Gerrit Valk bespreekt in zijn lezing op maandag 15 juli onder andere de grote veranderingen op het gebied van muziek, politiek, sport, en seksualiteit. Kom kijken en luisteren in De Vleugels van 14.30 tot 16.00 uur.

Dag & Dauw een programma dat altijd aansluit
De mensen die het bedenken voor de doelgroep, zijn mensen uit de doelgroep zelf. Op deze manier sluit het programma goed aan bij de wensen van senioren in Alkmaar. Er wordt aandacht besteed aan geschiedenis, actualiteiten en verschillende kunstdisciplines. De lezingen zijn erg leerzaam en bij de creatieve workshops zijn mensen vaak verrast. Het laagdrempelige karakter van de activiteiten werkt goed en meedoen is daarom altijd gezellig! Dag & Dauw is een initiatief van Artiance centrum voor de kunsten en Bibliotheek Kennemerwaard.

Ook meemaken?
Dag & Dauw activiteiten vinden plaats op verschillende locaties in Alkmaar. Je bent van harte welkom, maar reserveren is noodzakelijk. Dat kan op telefoonnummer 072 - 540 43 35 vanaf 13.30 uur tot 22.00 uur of via www.dagendauwagenda.nl. De toegang aan de deur is € 5,-. Bij vooraf reserveren is de toegangsprijs € 4,50. Voor een overzicht van het volledige programma kun je kijken op www.dagendauwagenda.nl of www.bibliotheekkennemerwaard.nl.