ALKMAAR - Er is te veel nieuws. Alleen al up to date blijven is een voltijdbaan geworden. Een verdrietige, uitputtende voltijdbaan. De Orde van de Dag voelt met je mee en bouwt een vuurtoren voor iedereen die verdwaald is in het nieuwslandschap: de Ouds & Nieuws Show 2017!

Het nieuws beweegt ook zo snel. Het ene moment pronkt het bovenaan je tijdlijn, het volgende moment wordt er vis in verpakt, en weer het volgende moment blijkt die vis een plantaardig product van de Vegetarische Slager.

De leden van theatercomplot de Orde van de Dag, zetten de tijd stil en werpen een blik terug op een krankzinnig jaar. Met een waanzinnige nieuwsreconstructie, tot de nok gevuld met scènes, powerpointpresentaties, gedichten, gedachten en liedjes. Ze vertellen je hoe alles in elkaar haakt, van Rutte 3 tot Weinstein, van Catalaanse onafhankelijkheid tot genderneutrale toiletten, en van La La Land tot panda’s.

Zo zetten ze alles wat in 2017 gebeurde voor je op een rijtje. Zodat jij met een

opgeruimd hoofd 2018 in kan. En die hele nachtmerrie weer opnieuw kan beginnen!

De voorstelling is te zien op 7 december in TAQA Theater De Vest in Alkmaar.

Cast

  • Door en met: Daan Windhorst, Dorien van Gent, Frank van Kasteren, Greg Nottrot, Jibbe Willems, Lisa Lucaszczyk, Lucas de Waard, Marcel Osterop, Mark Kraan, Michiel Lieuwma
  • Scenografie: Sofie Doeland
  • Lichtontwerp: Thierry Wilders
  • Artistiek advies: Piet Menu
  • Regieassistent: Mariëlla van Apeldoorn