ALKMAAR - Komende zondag 20 mei opent Cultuurpark De Hout het festivalseizoen met jazz & blues. Samen met Stichting Alkmaars Blues Express verzorgt Cultuurpark De Hout vanaf 13.30 uur een zeer gevarieerd programma.

De optredens worden verzorgd door achtereenvolgens de Dave Warmerdam Band, Carmen Gomes Incorparated, Jimmy's Gang en het Stark Linneman Quartet die tussen 13.30 uur en 17.15 uur op het hoofdpodium in de muzieknis zullen optreden. De toegang tot De Hout is gratis.

13.30 uur -14.15 uur Dave Warmerdam Band
Om 13.30 uur mag de Dave Warmerdam Band het spits afbijten op het podium in de muzieknis. Deze band wordt gevormd door zes jonge muzikanten, die een voorliefde hebben voor blues en jazz en hier ook graag een eigen draai aan geven. Het lukt de band moeiteloos verschillende stijlen te combineren, maar met respect voor hoe het was, en met ruimte voor vernieuwing en eigen interpretatie. Dave Warmerdam bespeelt de toetsen, Rick van de Voort op drums, Lars Hoogland speelt bas, Anne-Luke van As gitaar, net als Sonny Ray van den Berg. Daan Rosenbrand blaast op de saxofoon.

14.30 uur - 15.15 uur Carmen Gomes Incorporated
Carmen Gomes Incorporated treedt op om 14.30 uur. De formatie speelt souljazz met een hint van de blues’. Vanaf de jaren tachtig is Carmen Gomes muzikaal actief. Ze won vele prijzen en maakte opnames met onder andere het Metropool orkest. Ook zong ze op het North Sea Festival. Ze trad op met onder meer Eric Vloeimans, Het Goede Doel, Rob de Nijs en Angela Groothuizen. Carmen Gomes Inc. bracht onlangs de twaalfde cd uit met de titel ‘Carmen Gomes sings the Blues’. De band bestaat uit: Carmen Gomes – zang, Bert Kamsteeg – drums, Peter Bjornild – bas en Folker Tettero – gitaar.

15.30 uur - 16.15 uur Jimmy's Gang
Jimmy’s Gang begint om 15.30 uur. Al meer dan veertig jaar speelt deze band op diverse Hollandse én buitenlandse podia. Zo reist Jimmy’s Gang 9 juni af naar Darmstadt, Alkmaars zusterstad. De leden van deze formatie speelden met topgezelschappen, als The Blues Dimension, Barrelhouse en Hans Dulfer. Diverse stijlen worden aangepakt, waardoor het repertoire een dynamische mix oplevert van rock, soul, blues en funk. Noem het Rhythm and Blues en Southern Rock. Invloeden komen van The Allman Brothers, Johnny Neel, Joe Bonamassa en Willy de Ville. De line-up is: zang – Jimmy Sterman, drums – Pieter Voogt, bas – Erik Heskens, gitaar - Pete Becker, hammondorgan – Erwin Aubroeck.

16.30 uur - 17.15 uur Stark Linneman Quartet
Het Stark Linnemann Quartet sluit om 16.30 uur het festival af. Dit quartet speelt de cello sonate Opus 65 van Chopin in een heel moderne jas. Dit klassieke meesterwerk wordt met een jazzy uitstraling gecombineerd met latin grooves; de ware universele muzikale crossover! Begin dit jaar stond het quartet met dit werk op het podium van het Concertgebouw in Amsterdam en dat van Tivoli Vredenburg in Utrecht. Als muzikanten en componisten creëren de bandleden een symbiose tussen moderne authentieke ritmes en traditionele geluiden. Hun definitie van het artiest zijn vereist, dat je elkaar constant scherp houdt en pusht, om daarmee de ultieme vertolking van een muzikaal kunstwerk te behalen. Paul Stark achter de piano, Jonas Linnemann op drums, Vasilis Stefanopoulos bespeelt de bas en Iman Spaargaren de saxofoon.

Kijk hier voor meer info