ALKMAAR - Als onderdeel van het Orgel Festival Holland, dat dit jaar van 24 juni t/m 1 juli in de Grote Kerk Alkmaar wordt georganiseerd, vindt op 27 juni een uniek cross- over concert plaats op twee verschillende locaties: ‘Fugue Passion’. Tijdens het eerste deel is in de Grote Zaal van TAQA Theater De Vest het Scott Brothers Duo te beluisteren. Voor het deel na de pauze bespeelt organist Martin Schmeding het Van Hagerbeer – Schnitgerorgel in de Grote Kerk.

Cross-over
Het is geen geheim meer dat de muziek van Johann Sebastian Bach altijd van generatie op generatie is gespeeld, doorgegeven en bewerkt, tot op de dag van vandaag. Robert Schumann en Max Reger hadden zo hun eigen kijk op de naam Bach en zijn muziek. En op hun beurt worden composities van Mendelssohn en Schumann weer gearrangeerd of onderwerp van componeren. Het cross-over concert loopt over van verbanden tussen componisten, composities en twee klavierinstrumenten.

Klankkleuren
We beginnen in de Grote Zaal van De Vest, waar muzikale broers Jonathan en Tom Scott met hun twintig vingers een breed scala aan klankkleuren aan de piano zullen ontlokken. Zij spelen werken van Mendellssohn, Schumman, Brahms en Reger. In de pauze steekt het publiek het Canadaplein over naar de Grote Kerk. Daar zal Martin Schmeding met het Van Hagerbeer-Schnitgerorgel een heel ander klankarsenaal inzetten. Ontstaat hier opnieuw een feest van herkenning met de muziek van Mendelssohn, Schumann en Brahms. Ook wordt werk van Clara Schumann ten gehore gebracht.

Meer informatie
Het cross-overconcert met Scott Brothers en Martin Schmeding is op maandag 27 junin in TAQA Theater De Vest en de Grote Kerk Alkmaar te beluisteren. Entree is gratis. Kijk voor meer informatie op www.grotekerkalkmaar.nl en www.orgelfestivalholland.nl.