ALKMAAR - Op zaterdagmiddag 30 maart vindt in de Grote Kerk Alkmaar het eerstvolgende concert plaats in de serie Rondom Bach. Sopraan Hanneke De Wit zingt vanaf 16.30 uur werken van Bach en Händel. Zij wordt begeleid door stadsorganist Pieter van Dijk.

Over Hanneke de Wit


Sopraan Hanneke de Wit studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en vervolgde haar studie aan De Nieuwe Opera Academie. Daarna vertolkte ze diverse operarollen waaronder: Eurydice in Glucks Orfeo ed Euridice met het Orkest van het Oosten, Pamina in Mozarts Zauberflöte in de Amsterdamse RAI en Contessa in Mozarts Le Nozze di Figaro met het Gelders Orkest. Bij de Reisopera zong zij de rollen van Grande Pretresse in Rameau’s Hippolyte et Aricie en Woglinde in de succesvolle productie Wagners Rheingold en Götterdämmerung o.l.v. Ed Spanjaard. In 2007 maakte Hanneke de Wit haar debuut bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest in Bruckners Derde Mis inf-klein o.l.v. Philippe Herreweghe. In 2004 won Hanneke de Wit het prestigieuze Cristina Deutekom Opera Concours. Tijdens het Internationale Vocalisten Concours in Den Bosch in 2006 werd haar de Caroline Kaart Prijs voor de beste Nederlandse zangeres toegekend. Hanneke de Wit is hoofdvakdocente aan het Prins Claus Conservatorium. Zij studeerde ook Duitse Taal - en Letterkunde aan de Universiteit Leiden.

Meer informatie

De serie Rondom Bach is samengesteld door stadsorganist Pieter van Dijk en biedt luisterrijke zaterdagmiddagconcerten met orgelmuziek, vaak aangevuld met andere instrumenten.

Het concert in de serie Rondom Bach is op zaterdag 30 maart om 16.30 uur in de Grote Kerk Alkmaar te beluisteren. Entree is gratis, maar er dient wel een toegangskaartje gereserveerd te worden via www.taqatheaterdevest.nl. Een donatie na afloop is welkom.