DE RIJP - Samen met International Holland Music Sessions organiseert Cartouche op woensdag 27 juli een concert in de Grote Kerk van De Rijp met de titel “Liefdevolle harmonie en meeslepende eensgezindheid”.

Het oorspronkelijk uit Belarus afkomstige piano-echtpaar Aksana en Vital Stahievitch brengt met de vleugel poëtische werken van Mozart, Schubert en Chopin. Beiden hebben prijzen op diverse internationale competities gewonnen en treden over de hele wereld op. Zij hebben hun sporen ook al in Nederland verdiend. Vital is een geliefd docent aan het Conservatorium van Amsterdam en Aksana heeft haar eigen lespraktijk. Zowel gezamenlijk als afzonderlijk schitteren ze regelmatig in duo- en soloprogramma’s. Het concert in de monumentale Grote Kerk te De Rijp biedt het beste van beide werelden. Vital Stahievitch brengt de poëzie van Schubert en Chopin tot leven. Vervolgens geeft hij samen met zijn vrouw de liefdevolle harmonie in Mozarts Sonate KV 381 en de meeslepende eensgezindheid in Schuberts Fantasie voor piano vierhandig gestalte. Een prachtig programma dat het verschil tussen een solist en piano vierhandig tot klinken brengt.

Het concert begint op 27 juli om 20.30 uur. Kaarten kosten € 19,--; cjp/jongeren tot 30 jaar € 9,-- en jeugd tot en met 12 jaar gratis. Kaarten zijn te reserveren met email aan kaarten@cartouche-graftderijp.nl en op 27 juli vanaf 20.00 uur contant bij de kassa in de Grote Kerk van De Rijp.