ALKMAAR - Het eerstvolgende concert in de serie ‘Rondom Bach’ vindt plaats op zaterdag 23 november in de Grote Kerk Alkmaar. Stadsorganist Pieter van Dijk brengt op 23 november met het Nederlands Jeugd Strijkorkest o.l.v. dirigent Carel den Hartog een programma met werken van Bach, Sjostakovitsj en Weinberg. Pieter van Dijk bespeelt het orgel.

Programma

Naast de tweede symfonie van Weinberg en het beroemde achtste strijkkwartet van Sjostakovitsj worden op het prachtige van Hagerbeer/Schnitger orgel drie koraalpreludes van Johann Sebastian Bach ten gehore gebracht.


Nederlands Jeugd Strijkorkest

Het Nederlands Jeugd Strijkorkest (NJSO) is hét strijkorkest voor talentvolle strijkers tussen de 12 en 21 jaar. De leden komen uit het hele land en zitten veelal in jongtalentklassen of vooropleidingen van de Nederlandse conservatoria. Het doel van het orkest is de jonge professionals een kickstart te geven in hun muzikale ontwikkeling en concerten te geven op topniveau. Dirigent en violist Carel den Hertog doet dit als geen ander. Sinds 2014 is hij dirigent en artistiek leider van het orkest; ook is hij samensteller en redacteur bij Radio4.

Meer informatie en toegang

Het concert in de serie ‘Rondom Bach’ is geprogrammeerd op zaterdag 23 november om 16.30 uur in de Grote Kerk Alkmaar. Entree is gratis, een donatie na afloop is welkom.