ALKMAAR - Op zondag 15 april geeft het Grootkoor Alkmaar een voorjaarsconcert in de Kapelkerk te Alkmaar.

Het Grootkoor Alkmaar staat o.l.v. de dirigenten Etty van der Mei en Nan van Groeningen en bestaat uit zo’n 125 enthousiaste koorleden afkomstig uit de gehele provincie Noord-Holland. Op het programma staan bekende en onbekende koorwerken en musical liederen.

Solist

De bekende Engelse trompettist John Barker is de solist bij Grootkoor Alkmaar. John is één van de beste trompettisten van Groot-Brittannië. Hij begon al op 5-jarig leeftijd met trompet spelen. Gedurende zijn beginjaren speelde hij in diverse Brassbands. Later werd hij professioneel solo-trompettist en heeft maar liefst 11 soloalbums uitgebracht. Het geluid dat John Barker uit de trompet haalt blijft van een hartverwarmende klasse. Zijn nieuwe CD ‘New Horizons’ laat dat wederom horen. De toonvorming en frasering die Barker weergaloos beheerst, zorgt in het voorjaarsproject voor een fijne muzikale samenwerking met het de Grootkoren.
“John Barker zijn muziek is dynamisch, energiek en vooral bezielend waarbij hij ook het publiek emotioneel kan raken. Als trompettist heeft hij een eigen sound en een mooie toon” aldus de Britse BBC.

Toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij de Kapelkerk en via e-mail: zing@grootkoor.nl. Vanaf 13.45 uur is de kassa van de Kapelkerk geopend. Voor meer informatie kunt u kijken op de website grootkoor.nl en hun eigen tv-kanaal grootkoor.tv.

Aanvang concert: 14.30 uur