ALKMAAR - Filmhuis Alkmaar opent ook deze herfstvakantie weer haar deuren voor het Cinekid Festival. Van dinsdag 18 tot en met zondag 23 oktober kunnen kinderen samen met hun (groot)ouders genieten van de meest ontroerende, spannende, bijzondere films uit binnen- en buitenland. Er zijn ook creatieve workshops, interactieve games én een gezellig pyjamaontbijt. Het festival is geschikt voor kinderen van 4-14 jaar.

MediaLab in de foyer
Tijdens het Cinekid Festival wordt de foyer van het filmhuis omgetoverd tot een heus Medialab, waar je voor of na de film de leukste interactieve installaties en games kunt ontdekken of je kunt uitleven aan de knutseltafel. Het Medialab is geopend van dinsdag 18 oktober t/m zaterdag 22 oktober van 10.00-17.00 uur. Alle workshops zijn gratis toegankelijk bij aankoop van een filmticket.

Dit jaar is er ook een Cinekid workshop in Bibliotheek Kennemerwaard: op 18 en 19 oktober in vestiging De Mare en op 20 en 21 oktober in vestiging Alkmaar Centrum, elke dag van 10.00-12.00 en van 13.00-15.00 uur.

Pyjamaontbijt op zaterdag 22 oktober
Geniet op zaterdag voor de film van 10.00 of 10.15 uur van een heerlijk ontbijtje voor slechts € 5,- per persoon (een kaartje voor de film koop je er los bij). Op het menu: allerlei lekkers zoals pannenkoeken, belegde broodjes, croissantjes, melk, fristi en een toetje. Er zijn totaal 25 ontbijttickets beschikbaar.

Programma en tickets
Filmtickets kosten € 7,50 per stuk inclusief limonade en wat lekkers voor de kinderen en koffie of thee voor de (groot)ouders. Voor een familieticket (4 personen) betaal je € 25,-. Filmtickets en tickets voor het pyjamaontbijt koop je via filmhuisalkmaar.nl. Op de website vind je ook het volledige Cinekid Festivalprogramma.