ALKMAAR - In 2018 bestaat de Grote Kerk Alkmaar 500 jaar en om dat te vieren, produceert TAQA Theater De Vest de spectaculaire familievoorstelling ‘Het Mysterie van Alkmaar’ voor iedereen van 8 tot 88 jaar, exclusief te zien in de monumentale kerk.

Hoofdrolspelers bekend!
De hoofdrollen van ‘Het Mysterie van Alkmaar’ worden vertolkt door actrice Maartje van de Wetering (winnares van tv-programma ‘Maestro’) en de acteurs Cees Geel (o.a. bekend van de succesvolle film ‘Simon’) en Pepijn Schoneveld (o.a. ‘Gooische Vrouwen’). Sopraan Laetitia Gerards (winnares Concertgebouw Young Talent Award) zal het publiek betoveren met haar prachtige stem. Samen nemen de acteurs een compleet symfonieorkest mee op hun avontuur langs de verborgen plekken van de kerk.

Een unieke belevenis
‘Het Mysterie van Alkmaar’ is een sensationele ontmoeting met klassieke muziek en de geheimen van vijf eeuwen Grote Kerk Alkmaar. Een unieke belevenis voor jong en oud! Het concept is ontwikkeld door Joris Nassenstein en Jan Pieter Koch van De Orkestkeuken. Lucas de Waard schrijft het script en Geert Lageveen tekent voor de regie.

‘Het Mysterie van Alkmaar’ speelt op de zondagen 11, 18 en 25 november. Kijk voor meer informatie en kaarten op www.taqatheaterdevest.nl.

Mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Fonds 21, Victorie Fonds en Hofsteestichting.