ALKMAAR - De cast en het orkest zijn compleet, het script ligt klaar en er wordt een gloednieuwe website gelanceerd. November nadert en alle ingrediënten zijn aanwezig om ‘Het Mysterie van Alkmaar’ tot een fantastisch spektakel te maken. Het unieke theateravontuur, exclusief te zien in de Grote Kerk Alkmaar, wordt geproduceerd door TAQA Theater De Vest in het kader van het 500-jarig bestaan van de Grote Kerk Alkmaar.

Cast en orkest compleet
Familievoorstelling ‘Het Mysterie van Alkmaar’ is een spectaculaire ontmoeting tussen theater, klassieke muziek en de verhalen van de Grote Kerk. De hoofdrollen worden vertolkt door actrice Maartje van de Wetering (winnares van tv-programma ‘Maestro’) en de acteurs Cees Geel (o.a. bekend van de succesvolle film ‘Simon’) en Pepijn Schoneveld (o.a. ‘Gooische Vrouwen’, ‘Het Klokhuis’, ‘Dokter Deen’). Sopraan Laetitia Gerards (winnares Concertgebouw Young Talent Award) zal het publiek betoveren met haar prachtige stem. Op de overweldigende klanken van het symfonieorkest ontdek je de verborgen plekken in de kerk en raak je steeds verder verstrikt in het wonderbaarlijke verhaal. Wie kraakt de code en redt daarmee de stad?

Lancering website www.mysterievanalkmaar.nl
De voorstelling begint al op de nieuwe website www.mysterievanalkmaar.nl. Daar ga je met Maartje en Pepijn op ontdekkingstocht door de Grote Kerk en leer je de liedjes uit de voorstelling zodat je straks mee kunt zingen met de acteurs en het orkest.

6.000 leerlingen basisonderwijs bezoeken de voorstelling
Naast de 6 openbare familievoorstellingen voor jong en oud worden er 18 voorstellingen van ‘Het Mysterie van Alkmaar’ gespeeld, speciaal voor scholen. Ruim 6.000 leerlingen uit het basisonderwijs in Alkmaar en omgeving zullen de voorstelling bezoeken. Op school werken zij met de website www.mysterievanalkmaar.nl toe naar hun bezoek aan de voorstelling. In aanvulling op de website geven docenten van Artiance workshops op de scholen. De kinderen leren de kerk, de musici en de acteurs alvast kennen en ze leren de liedjes uit de voorstelling. Met dit project ontdekken leerlingen de Grote Kerk, klassieke muziek en geven we een extra impuls aan het zingen op school.

Kaartverkoop en meer informatie
De familievoorstellingen van ‘Het Mysterie van Alkmaar’ zijn op de zondagen 11, 18 en 25 november. Tickets kunnen worden gereserveerd via www.taqatheaterdevest.nl of via de kassa (dagelijks tussen 12.00 – 16.00 uur, tel 072- 548 99 99).